Затворник поръчал да залеят жена му с киселина, обещал дрога за награда

OFFNews Последна промяна на 10 юни 2020 в 13:36 1464 0

Затворник поръчал от килията жена му да бъде залята с киселина. Зверството му обаче не успяло да се осъществи, полицията и прокуратурата във Варна предотвратили престъплението. 

Жертвата е трябвало да бъде залята с киселина, за да „се мъчи цял живот и да не я погледне друг мъж“.

Подозрението, до което водят данните, е, че поръчката е била отправена от Б. В.- мъж с богато криминално и съдебно минало, който е живял на семейни начала с жертвата. Той се намира в затвора, където е задържан под стража по обвинение за друго престъпление.

Данните сочат, че предложение да извършат обезобразяване на жертвата било отправено към няколко души. Всички те са приемали да я извършат.След изпълнението й извършителят щял да получи 1000 лева и амфетамини.

Част от хората, с които са водени разговорите за поръчковото заливане с киселина, са наркозависими. Някои от тях са дали привидно съгласие заради обещаните наркотици от заподозрения като поръчител. Наети били и хора, които да следят поведението на нарочената за заливане с киселина жена. След като жертвата не била намерена от преследвачите й, поръчителят насочил своите действия от затвора за издирване на нейни близки, които също да бъдат залети с киселина.

За да бъде предотвратено престъплението против личността, на 9 юни е била проведена специализирана полицейска операция на територията на Провадия, Долни чифлик и село Дъбравино. Като съпричастни към планирането на престъплението са задържани 17 души, сред които и две жени. На три адреса са намерени и иззети високорискови наркотични вещества. Материалите са докладвани на дежурен прокурор, като в момента се извършват активни процесуално-следствени и оперативни действия за доказване на престъпната дейност.

При събиране на достатъчно доказателства и след преценката им Окръжната прокуратура във Варна ще привлече към наказателна отговорност някои от задържаните засега за 24 часа лица. По случая работят и прокурори от Районната прокуратура във Варна. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови