Зартова и заместниците й стават редови прокурори в СРП

OFFNews 15 февруари 2024 в 11:46 1191 2

Зартова

Снимка Архив

Невена Зартова

Ръководителят на Софийската районна прокуратура Невена Зартова, която вчера подаде оставка, става редови прокурор. На нейно място като временен шеф на СРП застава предложената от и.ф. обвинител №1 Борислав Сарафов Светлана Митова, реши Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет на извънредно заседание.

Подменя се и цялото ръководство на СРП, след като заместниците на Зартова - Борислав Георгиев, Иван Стефанов, Мима Куцкова-Дамянова и Тодор Куюмджиев, подадоха също оставките си. Четиримата обаче се разграничиха от Невена Зартова и застанаха на страната на Сарафов в опитите му да реформира прокуратурата.

Те също стават редови прокурори в СРП.

До оставките се стигна след разразилия се скандал за група за влияние в съдебната система, начело на която е бил убития в края на януари Мартин Божанов-Нотариуса.

Според справка на държавното обвинение името на Божанов е замесено в общо 25 дела и преписки през годините, голяма част от тях в СРП заради имотни измами. Но нито едно дело не е стигнало до съд.

Снощи Зартова обяви, че от години се познава и е в приятелски отношения с адвокат Велимир Атанасов, сочен за сътрудник на застреляния Мартин Божанов. Но никога не са разговаряли за производства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

2

демотиватор

15.02 2024 в 13:36

Дали и те не са посетители на SS-клуба на новопредставилия се бай Марто Нотариуса?
Не знам, не знам... (ジ)

135

1

Far Rider

15.02 2024 в 12:14

Не редови прокурори, а дори чистачи в прокуратурата не трябва да стават!
 
X

Да помогнем на украинските деца!