Заради обществения интерес – оставиха в ареста обвиняемите за боя в Созопол

OFFNews - Бургас 31 юли 2017 в 17:57 17927 1

Снимка OFFNews

Димитър Харалампиев - Рочата (вляво) усърдно крие лицето си от журналисти

Понякога общественият интерес надделява над гражданските права. Това бе един от мотивите на Окръжния съд в Бургас да потвърди постоянния арест за петимата задържани за боя в созополския бар „Бикини“ на 23 юли.

Според окръжните магистрати има и достатъчно доказателства, че Георги Джендов, Димитър Харалампиев – Рочата, Георги Недялков, Пламен Русев и Красимир Апостолов са участвали в боя в созополски бар на 23 юли. Недялков за пореден път каза, че е невинен, а неговият адвокат подчерта, че няма факти, че е участвал в престъплението. При разпознаването му дори е допусната грешка, посочи защитникът му. Такава е направена и при разпознаването на Джендов, каза неговият адвокат. Защитникът му посочи, че соченият за бивш лейтенант на Митьо Очите е баща на малолетно дете и управител на две фирми и изрази съмнение дали клиентът му не се държи нарочно в ареста, за да бъдат източени фирмите.

И петимата са обвинени в хулиганство, отличаващо се с особена дързост и цинизъм, за Джендов обвинението е и за закана за убийство, а за Рочата това е при повторно деяние, защото той е с пробация след нападение над полицаи.

Мярката не подлежи на обжалване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

1

поп Дръвчо

31.07 2017 в 19:26

Интересно.

Откога общественият интерес има отношение към мярката за неотклонение?
 
X

Да помогнем на украинските деца!