Заподозреният за убийството в Галиче остава за постоянно в ареста

OFFNews 15 януари 2020 в 13:38 1742 0

Врачанският окръжен съд определи днес най-тежката мярка за неотклонение постоянно задържане под стража за 17-годишния младеж, обвинен в убийството на 18-годишната Адриана от с. Галиче, съобщиха от Окръжния съд - Враца, цитиран от "Фокус".

Съдът прецени, че случаят е изключителен и са налице и трите основания за тази мярка, налагана рядко на непълнолетни. От събраните до момента доказателства и направените самопризнания може да се направи обосновано предположение, че именно той е извършителят на тежкото умишлено престъпление.

Наказанието за непълнолетен е от 5 до 12 г. затвор. Заедно с това има реалната опасност обвиняемият да се укрие, тъй като има близки, които живеят в чужбина. Той може да извърши и друго престъпление, защото макар и да е непълнолетен, вече е бил осъждан за две престъпления, включително с лишаване от свобода.

В съдебната зала 17-годишният обвиняем заяви: "Разкайвам се за извършеното и много съжалявам". Служебният му защитник не поиска по-лека мярка за неотклонение. Основният мотив на адвоката бе, че с тази мярка ще се предотврати ескалацията на общественото напрежение и ще бъдат защитени правата на обвиняемия. Такова беше и становището на обвиняемия.

Днешното определение на Врачанския окръжен съд може да бъде обжалвано и протестирано в тридневен срок пред Софийския апелативен съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови