Заплашваният Ангел Кънев: Всеки може да влезе в спецпрокуратурата, ако не е през централния вход

Магистратът обяви, че сам си е монтирал видеонаблюдение вкъщи, но си го гледа сам

OFFNews 08 април 2022 в 20:04 4592 4

Всеки може да влезе в Специализираната прокуратура – съдебен заседател, адвокат, обвиняем. Който си иска може да влезе и да направи каквото си иска в тая сграда от първия до последния етаж. Само не трябва да влиза през централния вход.

Това обяви зам.-шефът на спецпрокуратурата Ангел Кънев пред Нова тв.

Той е магистратът, който получи куршум и изрезки от вестници в затворен плик в бюрото си на 6 април. Сред изрезките имаше думи като "кръв", "информиран" и болницата, която Кънев често е посещавал в последно време. Софийската районна прокуратура веднага образува досъдебно производство по постъпил сигнал за системно следене и закана за убийство.  

Кънев потвърди, че нещата стоят по този начин, но в началото нямал намерение да "излезе в медиите". Според него охраната на магистратите у нас изглежда добре, но само на хартия.

"Видеонаблюдението в дома, което сам съм изградил. Надграждано. Консултирано с експерти. Още не е включено към никой, това видеонаблюдение си го гледам само аз. И практически непрекъснатостта на процеса по охрана не се случва въобще в дома ми. И не се случва въобще в тази сграда. Тези хора обменят информация за моята охрана по личните си телефони. Една радиостанция няма. В НСО нещата не стоят така", отбеляза Ангел Кънев.

Той допълни, че не се страхува за собствения си живот, а за близките си. 

"Аз обяснения за много работи нямам. Например защо аз съм без бронежилетка. Вие знаете ли, че на нас са ни дали две жилетки с изтекъл срок на годност. Ние сме четирима души в екипа. Т.е. аз трябва да кажа двама от вас няма да са с бронежилетка, защото съм по-важен", посочи още прокурорът.

Той е убеден, че разследващите ще направят всичко, за да стигне разследването докрай, но не вярва извършителят да се намери.

"Ако трябва да се работи адекватно в това разследване, трябва да бъдат включени съответните структури, които имат оперативно-издирвателни правомощия, защото сами по себе си самите следователи и прокурори не могат да издирват", заяви Ангел Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

110

4

Перпендикуляр

09.04 2022 в 08:28

Една надеждна бронежилетка струва 800-1000 лева. При тия заплати може да си купи и да не я изстрада с лишения. Сигурен съм, че смартфонът му струва два пъти повече. А ако не му се ще да се охарчва-да стане адвокат. Какъв театър!!!

-60

3

офф бее

08.04 2022 в 23:13

Мамин - златен - ценен - недопазен. Горкото. Без бронежелетка. Малоумно. Радиостанция няма. Една няма! Ама има камери. Бастун. Важен бастун. И хубав. Маймун. Мамин златен маймун. Няма обяснения. Но в екип...

*горното са само случаен набор от случайно изникнали думи и асоциации

10298

2

AntiZ

08.04 2022 в 21:45

Изтекъл срок на годност на бронежилетките?! Не са съхранявани правилно с оригиналната им опаковка и в хладилник при +6 градуса по Целзий. Глупостта няма граници.

1067

1

Kan

08.04 2022 в 20:42

Бронежилетки!?Джовани Фалконе?!Ох недей!