Залятата с блажна боя Нона поиска 30 хил. лева обезщетение

Ивайло Анев 16 март 2015 в 21:40 9581 30

Нона Славова можеше да ослепее, а Петър Бакалски оправдава отмъщението си с лъжи и изневери, продължили 3 години

Делото срещу трима млади мъже, залели с блажна боя 21-годишната Нона Славова, започва днес в пловдивския Районен съд.

На Петър Бакалски и приятелите му Георги Косев  и Тошко Иванов е повдигнато обвинение за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост. По делото са призовани 9 свидетели.

На 24 юли 2014 г. в Пловдив тримата изсипаха кофа с блажна боя върху момичето, снимаха клип и го пуснаха във фейсбук. Нона едва не ослепя от боята, с която бе залята.

Причината за "отмъщението" според Бакалски била, че бившата му приятелка му изневерявала многократно, за което той научил от интернет, където били публикувани клипове с нейно участие.

Днес Нона поиска съда да ѝ присъди 30 000 лева обезщетение от бившия си приятел и неговите съучастници.

В началото на делото главният обвиняем Петър Бакалски заяви, че момичето е имало връзка с още двама, освен с него. "За единия знаех, защото половината ѝ багаж беше при него”, разкри той.

Майка му Боряна пък свидетелства, че момичето идвало често в дома им и преспивало, през това време по телефона го търсели мъже. Познавала се с около 30-ина, за които Нона казвала, че са ѝ само приятели, но според Бакалска голяма част ѝ били любовници.

Петър каза, че идеята да бъде залята Нона била на Пламен Димитров - едно от гаджетата ѝ. Той държал боята да е червена или жълта, но в магазина нямало и купил бяла.

След това определил на Нона среща в пловдивски парк - да си изяснят отношенията. Докато говорели, Георги Косев лиснал боята, а Тошко Иванов снимал.

“Изтърпях страшна болка, едва не ослепях. Бях срината психически и още изпитвам страх. Клипът го видяха всички мои познати. Дори от САЩ ми се обадиха роднини”, заяви Нона. Повече от 7 часа тя се опитвала да почисти боята. Според нея не Пламен Димитров е автор на плана за публичното ѝ унижение.

Подсъдимите пък твърдят, че той дори устроил купон в дома си и ги черпил за добре свършената работа. 

Ако бъдат признати за виновни, тримата могат да получат присъда лишаване от свобода до 5 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!