Задържаните за обир в бургаски апартамент украинци се оплакаха от тормоз. Били ги като в Гестапо

OFFNews 21 ноември 2022 в 18:31 3258 6

белезници

Снимка Архив

Белезниците щракнаха върху ръцете на двамата украинци.

Задържаните за обир на апартамент в Бургас украински граждани, откъдето са взели над 100 000 лв., се оплакаха от полицейско насилие. 37-годишният Денис Шейтанов и 45-годишният Руслан Добровски бяха доведени в съдебната зала с насинени лица.

Мъжете поискаха отвод на наблюдаващия делото прокурор Христо Христов, но районните магистрати не уважиха искането. Мнението на задържаните е, че именно прокурорът е трябвало да съблюдава действията на полицията при и след задържането им. Според съдия Яна Атанасова доказателства, които подкрепят твърдението им за насилие, към този момент липсват, съобщи БТА.

Въпреки това Районна прокуратура – Бургас ще се самосезира и ще извърши проверка, стана ясно по време на заседанието, на което се гледаше мярката за неотклонение на двамата украинци. По искане на служебно назначения защитник на задържаните Пламен Найденов мярката им беше гледана при закрити врата. По-рано днес от държавното обвинение обявиха, че ще настояват за налагането на най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“.

"Не сме виновни. Срещу нас беше използван електрошок. Все едно бяхме в Гестапо", оплака се Шейтанов, който беше подкрепен в думите си от Руслан Добровски. Двамата поискаха да бъдат прегледани и записите от камерите в ареста.

Мъжете са задържани за срок от 72 часа след специализирана акция на Криминална полиция. По повдигнатите им обвинения могат да бъдат осъдени на затвор от 3 до 15 г. При претърсвания на обитаваните от тях жилища е открито голямо количество инструменти за извършване на обири – шперцове, къртачни машини, пили и др. Иззети са над 110 000 долара и 40 000 евро. Предполага се, че са действали в тандем изключително интензивно през последните няколко месеца на територията на областта. В хода на разследването е установено, че двамата са осъждани за обири в Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1730

6

Ivan

04.01 2023 в 19:10

Ма тия двамата имат спомени за Гестапо?!?! Е...м ти обирджиите дълголетни!

345

4

Джендо Джедев

21.11 2022 в 21:37

Еврак,

По даването на оръжие на затворници майсторите са твоите "братушки" Путя и Пригожин. Зеленски е чавдарче в сравнение с тях. :D

345

2

Джендо Джедев

21.11 2022 в 19:18

Тия да не са украински граждани, ама от руски произход? Че миналата седмица рашките се жалваха, че ги бият щото армията им била малка... :D

https://offnews.bg/sviat/ruskata-propaganda-sled-herson-armiata-ni-e-malka-ne-ochakvahme-50-d-789403.html

1000

1

Orlin Blockiraev

21.11 2022 в 18:51

Какъв затвор, обратно в Украйна, там знаят какво да ги правят.