Задържаният за подкуп служител на ИАРА вече е под домашен арест, жена му родила преди дни

OFFNews 19 март 2020 в 17:50 11281 0

Бургаският апелативен съд промени мярката за неотклонение - от "задържане под стража" на "домашен арест" - на един от двамата служители на ИАРА, обвинени за корупция. 

Двамата мъже са обвинени, че като длъжностни лица – специалисти в сектор „Рибарство и контрол“, са поискали и приели 1000 лв., за да не осъществят контролните си функции спрямо двама души, извършвали неправомерен риболов.

Двамата специалисти бяха задържани на 10 март. Наказанието на това престъпление е от три до десет години лишаване от свобода, както и глоба и лишаване от права.

Мярката на единия от служителите на ИАРА е променена, защото мъжът има малолетно дете и друго, родено на 17 март тази година. Заради това, че към момента съпругата му не може пълноценно да се грижи за двете деца, обвиняемият е с променана мярка.

А семейството му не може да бъде подпомагано от родителите на съпрузите, тъй като са на възраст над 60 години - тоест в рисковата група в контекста на обявеното в страната извънредно положение като превенция срещу разпространението на COVID-19.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!