Задържаният за обир на банкомат в Сапарева баня остава в ареста

OFFNews 13 ноември 2017 в 12:34 8202 0

Задържаният за обир на банкомат в Сапарева баня остава в ареста

Снимка БНТ

Районният съд в Дупница остави в ареста 34-годишният Господин Динев, който е обвинен за обира на банкомат в Сапарева баня през нощта на 9 ноември. Според прокуратурата той е действал като помагач при обира. Динев засега е единственият задържан, останалите трима все още се издирват.

Заседанието по мярката за неотклонение се проведе при закрити врата. Искането за постоянен арест беше отправено от прокурор Анета Стоева. Според обвинението Динев е карал лек автомобил, с което е осигурявал безпрепятственото придвижване на джипа, в който са пътували другите трима.

Мотивите ми бяха, че деянието е с висока степен на обществена опасност. Освен това останалите участници се укриват. Предполага се, че и той ще се укрие ако бъде на свобода, коментира пред журналисти прокурор Анета Стоева.

Тя каза още, че Динев не е давал никакви обяснение при повдигането на обвинението, но добави, че са събрани достатъчно доказателства за неговата съпричастност при извършените огледи.

Ако вината му бъде доказана, го грозят до 10 години затвор.

От защитата поискаха да не му бъде налагана най-тежката мярка с мотива, че той не е осъждан и досега срещу него няма повдигнати други заявителски материали, съобщава БНТ.

Междувременно издирването на останалите трима заподозрени за обира все още продължава. Според МВР те все още са на територията на страната.

През последните дни униформени проверяваха автомобили по пътищата около Перник и претърсваха адреси, свързани с бандата, припомня Нова тв. По данни на органите на реда престъпниците не са напускали границите на България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!