Задържаният добричлия намушкал жена си с макетно ножче и я обезобразил

OFFNews 13 октомври 2023 в 16:26 1465 0

Снимка Архив

Макетните ножчета очевидно стават полулярен начин за "наказание". В края на юли стана известна историята на 18-годишното момиче от Стара Загора, което бе обезобразено от Георги Георгиев. След нападението бяха нужни 400 шева за затваряне на раните, освен това главата ѝ бе обръсната. 

Сега от Районната прокуратура Добрич съобщават за подобен случай. 

42-годишен мъж е привлечен към наказателна отговорност и е задържан за 72 часа заради нападение над бившата си съпруга с макетно ножче. 

От обвинението обясниха, че в четвъртък на обществено място - както съобщихме по-рано - в игрална зала - задържаният причинил средна телесна повреда на съпругата си при условията на домашно насилие и опасен рецидив.

Освен това той се заканил се да я убие, съобщават от Апелативната прокуратура – Варна.

Жената се намирала в игрална зала в Добрич, когато при нея дошъл обвиняемият. Той не искал да се разделя с жена си и се опитал да я убеди да се върне при него. Пострадалата обаче отказала.

Последвала закана за убийство. Минути по-късно мъжът извадил макетно ножче, нападнал жена си и я намушкал в ръката, след това ѝ нанесъл порезни рани по лицето и шията. Потърпевшата успяла да се изплъзне на нападателя си. Била отведена в болница, където е установена средна телесна повреда, направени ѝ били девет шева на лицето и три на врата. Няма опасност за живота ѝ.

Малко след това обвиняемият сам тръгнал към полицейско управление, за да се предаде. Задържан е и са му повдигнати обвинения за две престъпления.

Говорителят на Районната прокуратура в Добрич Даниел Илиев заяви, че задържаният е добре известен на органите на реда и е осъждан многократно, включително за закана за убийство, средна телесна повреда по хулигански подбуди, за леки телесни повреди, за притежание на огнестрелно оръжие, умишлен палеж, унищожаване и повреждане на чужда собственост, за шофиране под въздействието на наркотични вещества и други.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Добрич. Наблюдаващият случая прокурор ще настоява пред съда за определяне на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия, предаде БТА. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!