Зъболекарят, измамил пациенти с хиляди левове, остава в ареста

OFFNews 19 февруари 2021 в 21:03 3030 0

Зъболекарят, измамил пациенти с десетки хиляди левове, е с наложена мярка "задържане под стража", съобщиха от прокуратурата. 

34-годишният д-р Петров е привлечен към наказателна отговорност за въвеждане в заблуждение с цел имотна облага. Пациенти обвиниха зъболекаря в измами с импланти за десетки хиляди левове. Според разследване на Нова телевизия схемата продължава близо две години. Измамените са десетки, а парите - хиляди.

Вчера зъболекарят беше задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура Перник.

През последните две години д-р Петров сменя пет кабинета в София и един в Перник. Според информация на разследващия екип в Гърция също има издадена заповед за арест на зъболекаря. В Гърция той набирал пациенти в интернет, като използвал фалшиво име. 

Установено е, че в периода от януари до май 2020 г., в клиника в Перник, той извършил измами спрямо трима пациенти, като е прибрал от тях 17 003 лева.

Според съда има опасност И.П. да се укрие и да извърши престъпление. По делото са разпитани множество свидетели, приложени са писмени доказателства и предстоят разпити на други свидетели.

Наложената мярка за неотклонение може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в Перник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews