ВСС пита кога ще дойде редът за ваксиниране на магистратите

OFFNews 08 декември 2020 в 13:19 1667 0

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет ще попита здравното министерство и щаба къде е поставена съдебната система в плана за ваксиниране.

"И при нас немалка част от колегите са на първа линия – провеждат се съдебни заседания, служителите от регистратурата и деловодството работят с граждани. Да разберем съдебната система дали е включена в този план за ваксиниране и кога се предвиждат такива мерки по отношение на нашите хора, за да знаем къде сме поставени ние като приоритет на държавата", каза представляващият ВСС Боян Магдалинчев, цитиран от Лекс.

Темата бе поставена от Севдалин Мавров. 

"Съдът и прокуратурата не са предвидени никъде в плана за ваксинация. Твърдя обаче, че те също работят на първа линия, а в някои от тях условията не са подходящи за работа в тази обстановка. Имам предвид специализираните съдилища и Наказателното отделение на СРС, където няма прозорци за проветряване. Там човек лесно може да се зарази. Може да изготвим списък с критерии по отношение на ваксинацията и аз се ангажирам да говоря с проф. Гигов за ваксини за определени съдилища, там, където има нужда", посочи Мавров.

Той заяви, че това трябва да бъде общо решение като призова колегите си да помислят по какъв начин да се изготви въпросният списък с критерии.

Олга Керелска призова Съдийската колегия да избере официалния ред, а не частното познанство. „Има план за ваксиниране на населението и има щаб за ваксиниране и ако искаме да направим това, което предлага колегата Мавров, би било хубаво да отправим искане да ни включат в плана за ваксиниране и това да бъде направено през щаба", каза Керелска.

Накрая кадровиците се разбраха представляващият ВСС и главният секретар да попитат здравните власти какви са възможностите за включване на магистратите и служителите в плана за ваксиниране.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови