Quantcast

Военен следовател продавал лотарийни билети срещу процент, работел и като букмейкър

Цацаров поиска отстраняването на майор Петров

OFFNews Последна промяна на 20 февруари 2019 в 10:23 2625 1

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Прокурорската колегия на ВСС искане за освобождаване на майор Георги Петров от заеманата длъжност „военен следовател“ във Военно-окръжна прокуратура – София, заради осъществявана от него възмездна букмейкърска дейност, несъвместима със заеманата длъжност в орган на съдебната власт. 

Искането се основава на информация, събрана при извършена от Военно – апелативна прокуратура проверка.

Установено е, че след успешно завършено обучение за букмейкър, след 27.04.2018г. и към настоящия момент майор Георги Петров работи като букмейкър по договор за възлагане и извършване на букмейкърска дейност и споразумение за ползване на терминал в бекмейкърски пункт на „Евробет“ ООД. Военният следовател Петров извършва дейност по събиране на залози за участие в хазартни игри в полза на „Евробет“ ООД и изплащане на печалби на участниците в игрите, срещу възнаграждение от 5 % от брутната сума по направените залози.

Установено е също, че майор Петров е бил упълномощен от дружество, собственост на неговата съпруга, и е разпространявал от името на „Евробет“ ООД и билети за моменталната лотарийна игра „Лотария България“ срещу месечно възнаграждение в размер на 6 % от стойността на продадените лотарийни билети.

Главният прокурор Сотир Цацаров настоява Прокурорската колегия на ВСС да вземе решение за освобождаването на майор Георги Петров му от заеманата длъжност „военен следовател“ във Военно-окръжна прокуратура – София. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8424

1

petrr96

20.02 2019 в 14:58

Докарвал си е допълнително човечеца :):)