Владислав Горанов на двучасов разпит за кюлчетата в спалнята на Борисов

OFFNews 12 януари 2022 в 15:04 3497 0

Снимка Министерски съвет, архив

Бившият министър на финансите при ГЕРБ Владислав Горанов е бил разпитван днес във връзка със сигнал на БОЕЦ за изтеклите снимки на пачки с пари и златни кюлчета в чекмедже в спалнята на държавното жилище, обитавано от бившия премиер Бойко Борисов, съобщи БНР.

Разпитът в Главна дирекция "Национална полиция" е продължил близо два часа.

Борисов: Удариха дъното - снимали са ме как спя в Бояна (видео)

Привикаха Бойко Борисов на разпит за кюлчетата (видео)

Това е вторият пореден ден, в който бившият финансов министър се явява на разпит. Във вторник той беше призован заради случая с лизинговия му джип.

На 18 декември 2021 г. Горанов бе спрян на границата на път за Сърбия, защото полицията засякла, че автомобилът му е обявен за издирване. Било му наредено да отбие и изчака, а той потеглил в обратна посока. В Драгоман сменил колата с друга и се върнал на границата. По думите му, отивал на рожден ден на приятел. Впоследствие директорът на "Мото Пфое" Атанас Фурнаджиев увери, че автомобилът на Горанов е редовен, закупен нов на лизинг и предположи, че му е направен двойник, който е бил обявен за издирване.

ГЕРБ провалиха изслушването на бизнесмен, който разказа за Мата Хари и кюлчетата в спалнята (видео)

Историята с кюлчетата и пачките започна на 17 юни 2020 г., когато снимки от спалнята бяха публикувани в сайта "Афера". На тях се виждаше нощно шкафче, върху което има пистолет, а в него - пачки с евро и златни кюлчета. Впоследствие Борисов обвини хора на президента Радев за замисъла, а за изпълнението - "една прекрасна госпожа". Хората на държавния глава "коварно" го "сготвили":

"Аз съм готов и много пъти съм изяснил как коварно неговите хора (на президента Румен Радев - бел. ред.) ме сготвиха по едни много елементарен начин с една прекрасна госпожа, която дойде и нащрака в мое отсъствие. Всичките тези работи ги направиха по перфектен начин, шапка им свалям", заяви Борисов на 24 септември 2020 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!