Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Привикаха Бойко Борисов на разпит за кюлчетата (видео)

Рашков: Крайно време е Борисов да разкаже коя е Мата Хари

Ружа Райчева 06 януари 2022 в 13:25 8739 4

Бойко Борисов е повикан на разпит в МВР.

Той излъчва в профила си във фейсбук излизането си от сградата.

Бойко Борисов е на разпит в полицията в момента, обяви минути преди това вътрешният министър Бойко Рашков в парламента.

"Най-накрая този човек трябва да е на разпит, за да каже има или няма евро пачки в нощното му шкафче, както и златни кюлчета", каза Рашков.

"Борисов в момента се намира в Главна дирекция национална полиция и предполагам, че разпитът му още продължава. Борисов трябва да каже коя е Мата Хари, за която се твърди, че е поставила парите и кюлчетата и ги е снимала. Мисля, че е редно той да е така добър да съдейства на органите за разследване да открием Мата Хари и да изясним чрез нея какво е станало."

Малко преди 13:30 Борисов се качи в автомобил, който шофираше сам, и потегли. Преди това се спря за около минута пред журналисти на входа. От думите му стана ясно, че е бил повикан по телефона. Той заяви с ирония, че са разговаряли за това „как най-бързо сме се справяли в Европа с миграцията“. Според него е повикан, „за да ви викнат да напишете „Борисов е на разпит“.

„Никога не съм притежавал кюлчета, нито съм купувал, нито съм притежавал“, коментира той в отговор на въпрос на репортер.

По думите на вътрешния министър доверието в нашата прокуратура липсва. "Спомняте си – прокурорът натоварен с тази задача заяви открито, че не може да се работи повече и сега ще се опитаме да докараме нещата докрай", коментира Рашков пред журналисти в парламента.

В Народното събрание Рашков също така показа и множество снимки на пари, за които твърди, че са били намерени по време на разследвания на МВР за купен вот. "Това са пари, намерени при проведените разследвания по делата от МВР. Това е Варна, община Аврен, намерени списъци, намерени средства и т.н. Гласове, купувани от ГЕРБ. Ясно ли се изразявам? Това е в района на София област. Това е също ГЕРБ и понеже нетърпението е огромно, виждам, от някои птици, това е Русе – ДПС", заяви министърът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1807

4

ponti

06.01 2022 в 18:38

Това са някакви игрички - прокуратурата вика Рашков на разпит и на следващият ден полицията вика Бойко. Пълни глупости.. А какво стана с шефа на БОП-а? Има ли призовка? Ходи ли да се обяснява? Аз ако съм на него няма да отида. Да видя как подчинените ми ще ме закарат принудително. ХАХАХАХАХХАХ Е-ати обърканата държава!!!

2210

1

fishcake1

06.01 2022 в 14:36

ПИК как успяват да минат за медия?

 
X

Да помогнем на украинските деца!