ВКС окончателно: Вальо Топлото за 3 г. в затвора

OFFNews 19 ноември 2015 в 15:38 2713 1

Снимка Архив

Бившият изпълнителен директор на "Топлофикация София" Валентин Димитров е осъден окончателно на 3 г. затвор. ВКС потвърди решението на САС по делото срещу Вальо Топлото. 

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване, съобщиха от ВКС. С потвърдения акт на САС е изменена присъдата на Софийския градски съд от 14 декември 2010 г., с която Валентин Димитров е осъден по две от повдигнатите му обвинения за безстопанственост в особено големи размери, представляваща особено тежък случай, за които му е наложено общо наказание „лишаване от свобода” за срок от 3 години, лишен е от право да заема ръководна длъжност в държавно предприятие за срок от 3 години и е осъден да заплати в полза на гражданския ищец обезщетение за причинени имуществени вреди, се казва още в съобщението на ВКС. 

В решението на САС се казваше, че Димитров заслужава по-тежка присъда за извършеното престъпление, но с по-малкото наказание той е компенсиран за проточилото се дело срещу него, тъй като през последните 9 години е бил с ограничени граждански права.

Така приключва първото от серията дела срещу Димитров, които започнаха с ареста му през 2006 г. Сред разходите са покупки на джет, джакузи, захарни изделия, скъпи сирена, алкохол, различни аксесоари, лекарства, хранителни добавки и др. 

Срещу Димитров има още 3 висящи дела за присвояване на 6 млн. лева, за пране на пари и за валутно престъпление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови