Версиите дали Кристиян е помогнал на Милен Цветков след катастрофата се разминаха

OFFNews 26 февруари 2021 в 16:33 4008 0

Версиите за инцидента, при който миналия Великден живота си загуби Милен Цветков, силно се разминават в частта дали причинилият катастрофата Кристиян Николов е оказал първа помощ на журналиста.

Свидетелските показания, дадени днес пред Софийския градски съд, се различават съществено от казаното преди три дни от приятелката на Кристиян Симона Цанкова, когато тя обясни, че Николов не употребява наркотици, а успокоителен чай, и веднага след инцидента е помогнал на Милен Цветков, дори свалил едната си обувка, за да я подложи под главата му.

Днес стана ясно, че всички са чули звука от удара, заради който две от стъклата на близко такси са се пръснали, но имат различни впечатления от последвалите действия.

Един от очевидците обясни, че е видял джипа, че возилото се е движело с повече от 100 км/ч, че не е имало спирачен път и че автомобилът на журналиста е бил направо пометен. Човекът се притекъл на помощ с други шофьори. Към тях се присъединил и велосипедист. От думите му се разбира, че е имало опит Цветков да бъде изваден от колата си, а журналистът е бил в шок, но в съзнание.

Разнесла се миризма на газ и тогава скупчилите се попитали Цветков дали може да излезе от колата, помогнали му и го завели да седне на тротоара.

Какво е правил през това време Кристиян Николов

Според едни Николов е стоял до джипа и търсел нещо в него и не е направил опит да помогне на телевизионера. Казвал, че не е разбрал какво се е случило и искал да го оставят на мира, защото бил в шок. Според свидетели той бил уплашен.

Други свидетели пък са категорични, че Николов е слязъл сам от автомобила, Георги Иванов - синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, прескочил през шофьорската седалка, защото вратите на джипа били затиснати от оградата. Един от свидетелите помогнал на Цанкова да излезе от джипа.

"Шофьорът на джипа беше с нас, той свали обувката си и я сложи под главата му (на Милен Цветков). Опитваше се да му направи изкуствено дишане и сърдечен масаж", обясниха други свидетели, като така потвърдиха версията на Симона Цанкова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови