''Възкръсналата'' на погребението си жена почина няколко дни по-късно

OFFNews 19 юни 2023 в 11:37 6271 0

Погребението на Бела Монтоя

Снимка Стопкадър - Би Би Си

Кадър от погребалното бюро, където Бела Монтоя започнала да диша в ковчега.

76-годишната жена в Еквадор, която близките ѝ откриха да диша в ковчега си по време на собственото ѝ погребение, е починала няколко дни по-късно в болницата, съобщи Би Би Си.

Бела Монтоя първоначално била обявена за мъртва от лекар в болница в град Бабахойо миналата седмица след предполагаем инсулт. По време на бдението обаче близките ѝ чули как тя поема въздух. Жената била откарана в болница и настанена в интензивно отделение.

След седем дни в отделението Министерството на здравеопазването на Еквадор потвърди, че пациентката е починала в петък от исхемичен инсулт.

В изявлението на министерството се казва, че тя е останала под "постоянно наблюдение", докато е била в болницата.

В разговор с местен вестник синът ѝ Гилберт Барбера споделя: "Този път майка ми наистина умря. Животът ми вече няма да е същият."

След смъртта си на 16 юни г-жа Монтоя е била върната в същото погребално бюро, съобщават местните медии. Според тях възрастната жена е страдала от състояние, наречено каталепсия - при което човек получава припадък, губи съзнание и тялото му се сковава.

Министерството на здравеопазването на Еквадор е съставило комисия от експерти, които да разгледат случая.

Бела Монтоя бе първоначално обявена за мъртва на 9 юни и откарана в погребално бюро. След почти пет часа в ковчега, когато близките ѝ го отворили, за да я облекат за погребението, жената поела въздух и шокирала опечалените.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови