ВАП иска да разбере ефективни ли са мерките срещу COVID-19

OFFNews 22 юни 2020 в 15:29 2565 0

В изпълнение на конституционния прерогатив на прокуратурата по опазване на законността и защита на обществения интерес и на основание чл.145, ал.1, т.6 от Закона за съдебната власт (ЗСВ) Върховната административна прокуратура (ВАП) сезира премиера, министъра на здравеопазването и председателя на Националния оперативен щаб за преценка на ефективността на предприетите временни противоепидемични мерки.

ВАП иска да научи доколко ефективни са заповедите на министъра на здравеопазването и дали са необходими други мерки за реално ограничаване на разпространението на коронавирусната инфекция.

ВАП сезира компетентните органи заради данни от националната информационна система за COVID-19 за последните две седмици, от които личи драстично нарастване на броя на положителните проби при проведените изследвания за наличие на коронавирус.

Компетентните органи трябва да преценят организацията и контрола във връзка с изпълнението на заповедите за вече въведени противоепидемични мерки и да предоставят незабавно на ВАП информация за това.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови