Quantcast

Условна присъда за собствениците на питбули, разкъсали жена в Русе

OFFNews Последна промяна на 12 декември 2014 в 17:30 6058 8

Собствениците на двата питбула, които на 29 март тази година нападнаха 86-годишната Димитра Георгиева в село Червена вода, област Русе, получиха условни присъди. 

Обвиняеми по делото са Пресиян Костадинов и леля му Анелия. Двамата са се признали за виновни и делото се е гледало по съкратената процедура.

Според обвинителния акт, собствениците не са се грижили добре за двата питбула, заради което кучетата са прескочили оградата и са причинили две средни телесни повреди на 86-годишната жена. В резултат на раните си и преживения стрес Георгиева е починала десетина дни по-късно в русенската болница. 

Съдът постанови на Пресиян Костадинов условна присъда от 1,8 г. с 4-годишен изпитателен срок и глоба от 500 лева.

Леля му Анелия получи 1,4 г. условно с три години изпитателен срок и 300 лева глоба. 

Русенският районен съд е решил двете кучета Цезар и Клеопатра да бъдат евтаназирани.

В 15-дневен срок присъдите могат да бъдат обжалвани пред Русенския окръжен съд.

Собствениците на кучетата не възнамеряват да обжалват, вероятно това ще направят наследниците на починалата жена, които са предявили искове за 100 000 лева и за 12 000 лева срещу Пресиян и Анелия, за които ще трябва да заведат граждански дела. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.12 2014 в 12:47

Тезу кучета са убийци! Естествено, че трябва да бъдат умъртвени! Да собствениците са виновни за това, но това не бива да променя наказанието за кучетата. За хората направо яка глоба и затвот. Тяхните действия са причинили смърт, за бога! Що за съд е това?!?

13.12 2014 в 09:47

Сърдоболните мадамчета, айде да погледнем на случая истински демократично, кучелюбиво, и бехекарски.
Първо: аз наистина обичам народа на кучетата.
Второ: у дома имам картечница.
Трето: Поради лошо възпитание, картечницата е убила децата ви, тя с 200 патрона го може.

Въпрос: Ще удушите ли съдията, който несправедливо сурово ме е осъдил на 100 лева глоба на утрепано дете.
Или там мамче на утрепано зайче, но това май не е принципиално.

Никой няма вина че е гледан лошо. И мене не са ме гледали добре, заради което някой ден ще ме утрепат. Мене, не родителите ми.
Това не са кучетата на спасителите, или там на сапьорите. Не са даже противотанкови кучета. Апартаментските гамени обаче, не са истински кучета, и колкото и да ми е жал по принцип ...
Значи - съдба.

13.12 2014 в 09:46

Само за сравнение -- подобни инциденти с питбули и смърт в Щатите се наказват с дълги присъди. Последната, от преди един месец -- с 15 години затвор. Но понеже в БГ човешкият живото не струва нищо, присъдите са несъществуващи. Това важи и за убийците-шофьори.

13.12 2014 в 09:42

Първите два коментара са пълен нонсенс. Кучетата имат смъртна присъда, бре тъпанари, никой не ги е защитил. Виж собствениците прекалено леко са се отървали, а те са истинските виновници за инцидента.

13.12 2014 в 00:35

Кучетата не са виновни, че така са възпитани! Това че са уплашили някого не значи, че трябва да им се отнеме живота! По-скоро собствениците трябва да получат по-голяма присъда!

13.12 2014 в 00:11

Псета сте вие неграмотници.Кучетата нямат вина,че са гледани лошо.Те не заслужават такава присъда,но зверове като вас-да.Дано ви нападне куче и да си платите за злобата.Как така мен веднъж не ме нападне животно,като все галя и храня бездомни кучета?Просто животните разбират кой ги обича и кой е тъп,дебилен комплексар.И,да мога да ви говоря така,защото до сега винаги съм имала смелостта да се бия с равни на мен,а не с невинни животни.Копелета.Бих ви го казала и в очите!

12.12 2014 в 19:34

Какви са тези условни присъди!жената е починала,каква е тази държава която защитава КУЧЕТА А НЕ ХОРА

12.12 2014 в 17:48

БХК веднага да осинови псетата, да плати двете глоби и да издадепочетни грамоти на собствениците на псетата.