Убийците на собственичката на верига аптеки в Русе получиха по 25 г. затвор

Еранухи Пехливанян бе зверски удушена и разчленена заради 65 000 лв. Единият от похитителите бе с полицейска униформа

OFFNews 19 май 2023 в 18:43 4405 0

присъда

Снимка Архив

Присъдата им не е окончателна.

Затвор от по 25 г. получиха 51-годишният Гарабед Веринян и 57-годишният Михаил Михов за убийството на Еранухи Пехливанян, съобщи Нова тв.

Собственичката на верига аптеки в Русе Пехливанян бе удушена на 11 януари м.г., като единият от похитителите е бил облечен в полицейска униформа. Останки от тялото на жената бяха изхвърлени на 30 км от града по поречието на р. Русенски Лом. Задържани бяха двама русенци от арменски произход. Единият се е познавал с жертвата и е бил наясно с бизнеса на семейство Пехливанян. Задигнати са общо 65 000 лв. в банкноти в евро и левове.

Веднага след престъплението мъжете си поделили парите. Единият погасил с 16 000 лв. дълг към бързи кредити, другият планирал с откраднатите пари да си купи автомобил.

Привечер жената излязла от една от аптеките с 20 000 лв. Била сама и се е насочила към автомобила си, паркиран на обществен паркинг до сградата на НАП в Русе. Облеченият в униформа поискал личната карта на жертвата уж за проверка, влязъл в автомобила й и й наредил да кара. Другият похитител ги следвал с кола. Жената е била закопчана с белезници и е преместена от нейната кола в тази на нападателите, които прибрали и парите й.

Двамата обаче били наясно, че в дома й има по-голяма сума, отвели я там и прибрали още 45 000 лв. Именно след това са решили да я убият, за да не ги издаде. На следващия ден изхвърлили частите от трупа в река Русенски Лом, в покрайнините на село, което се намира на около 30 км от Русе.

Окръжният съд в дунавския град осъди двамата мъже да заплатят солидарно и сумата от 600 000 лв. на семейството на жертвата за причинени неимуществени вреди. Ще им бъде конфискувано и половината имущество.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Великотърновския апелативен съд.

Адвокатът на Гарабед Веринян - Тервел Раев, коментира, че присъдата ще бъде обжалвана. По думите му наказанието не е справедливо, тъй като неговият доверител не е участвал в убийството.

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев пък коментира, че е доволен, че съдът е признал и двамата подсъдими за виновни по всички обвинения.

"Ще обмислим възможността дали да протестираме тази присъда. Законът дава възможност да се избере по вид наказание - лишаване от свобода, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна. Ние поискахме по-тежкото наказание, но съдът реши друго", каза прокурор Георгиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови