Собственичката на верига аптеки в Русе е била удушена. Единият похитител бил с полицейска униформа

OFFNews 19 януари 2022 в 12:10 4973 0

Убитата на 11 януари собственичка на верига аптеки в Русе Еранухи Пехливанян е била удушена, като единият от похитителите е бил облечен в полицейска униформа, съобщиха от полицията в града. 

Останки от тялото на жената са изхвърлени на 30 км от града по поречието на р. Русенски Лом. Задържани са двама русенци от арменски произход. Единият се е познавал с жертвата и е бил наясно с бизнеса на семейство Пехливанян. Задигнати са общо 65 000 лв. в банкноти в евро и левове.

Веднага след престъплението мъжете са си поделили парите. Единият е погасил с 16 000 лв. дълг към бързи кредити, другият планирал с откраднатите пари да си купи автомобил, съобщи БНТ.

Снощи водолази са намерили части от убитата жена в реката. Днес претърсването продължава.

"Става дума за двама извършители на престъплението, които са обвинени за отвличане, грабеж на пари в големи размери и за умишлено убийство с цел прикриване на тези престъпления", обясниха разследващите.

Двамата похитители са следили Еранухи Пехливанян повече от месец и са знаели за навиците й от ежедневието и за това, че носи със себе си големи суми.

Привечер тя е излязла от една от аптеките с 20 000 лв. Била сама и се е насочила към автомобила си, паркиран на обществен паркинг до сградата на НАП в Русе.

Облеченият в униформа поискал личната карта на жертвата уж за проверка, влязъл е в автомобила й и й наредил да кара. Другият похитител ги следвал с кола. Жената е била закопчана с белезници и е преместена от нейната кола в тази на нападателите, които прибрали и парите й. 

Двамата обаче били наясно, че в дома й има по-голяма сума, отвели я там и прибрали още 45 000 лв. Именно след това са решили да я убият, за да не ги издаде, съобщиха разследващите. На следващия ден изхвърлили частите от трупа в река Русенски Лом, в покрайнините на село, което се намира на около 30 км от Русе.

Мотивът за тежкото криминално престъпление, при което бе убита съпругата на русенския председател на групата от общински съветници от ГЕРБ Бедрос Пехливанян, е изцяло користен. Работили сме по всички версии, но не сме установили политически елемент, заяви окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

"Изключително тежко криминално престъпление против личността. Става въпрос за висока степен на организираност на двамата извършители. По лично разпореждане на главния прокурор Иван Гешев този случай е под наблюдението и на Върховната касационна прокуратура", допълни прокурор Георгиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови