Убиецът от Каспичан насякъл четирите си жертви с брадва

OFFNews Последна промяна на 28 септември 2018 в 12:26 4245 0

Убиецът от Каспичан насякъл четирите си жертви с брадва

63-годишният Петър, който беше задържан и е с повдигнати обвинения за четворното убийство в Каспичан, е насякъл жертвите си с брадва. Това става ясно от съобщение на прокуратурата.

До момента официално нямаше информация как са убити четиримата души. От съобщение на прокуратурата става ясно, че оръжието на престъплението е брадва с 35-сантиметрова дръжка и тя е иззета от разследващите. С нея той е нанесъл смъртоносни порезни и посечни рани на убитите.

Самият Петър е обитавал втория етаж, а убитото семейство живеело на първия етаж. 

Окръжната прокуратура в Шумен е внесла искане в Шуменския окръжен съд за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за мъжа. По обвинението за предумишлено убийство на повече от едно лице по особено мъчителен за убитите начин и с особена жестокост той може са получи от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Искането за вземане на най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража, Окръжната прокуратура в Шумен мотивира с обоснованото предположение, че 63-годишният Петър П. е извършителят на умишленото убийство на четири лица, както и с опасността той да извърши друго престъпление и да се укрие, съобщават от прокуратурата.

Жертвите на умишленото убийство в къщата на ул. „Раковски“ 3 в Каспичан са 81-годишният Георги В., 70-годишната му съпруга Гуля В., 48-годишната им дъщеря им Славка и 46-годишният им син Веселин. Обвиняемият Петър е син на брата на убития Георги и първи братовчед на неговите син и дъщеря.

Окръжната прокуратура в Шумен е назначила съдебномедицинска експертиза на 63-годишния обвиняем.  

Обвиненият в квалифицираното умишлено убийство е осъждан в Смолян за опит за убийство. Присъдата му е била условна и вече е реабилитиран за това престъпление, извършено още през 1989 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови