Нападателят от Каспичан е осъждан веднъж за опит за убийство през 1989 г.

OFFNews 27 септември 2018 в 14:27 3077 0

Задържаният за четворното убийство в Каспичан е бил осъждан за опит за убийство през 1989 г. От пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна съобщиха, че 63-годишният Петър П. е имал условна присъда в Смолян за опит за убийство, като понастоящем той вече бил реабилитиран за това престъпление. 

Окръжната прокуратура в Шумен е привлякла Петър днес като съпричастен към четворното убийство в Каспичан. Повдигнато му е обвинение за предумишлено убийство на повече от едно лице по особено мъчителен за убитите начин като престъплението е извършено с особена жестокост.

Жертвите на умишленото убийство са 81-годишният Георги В., 70-годишната му съпруга Гуля В., 48-годишната им дъщеря им Славка и 46-годишният им син Веселин. 

Обвиняемият, който е син на брата на убития 81-годишен Георги, е задържан с постановление на наблюдаващия делото прокурор в Окръжната прокуратура за срок до 72 часа. Преди изтичане на срока на предварителното задържане Окръжната прокуратура в Шумен ще внесе искане в Шуменския окръжен съд за определяне на най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража.

Четворното убийство в Каспичан е разкрито само за два часа под ръководството на прокуратурата.

Сигналът е подаден от дъщерята на убитата Славка, която нямала връзка с майка си от 24 септември. След като била придружена от полицейски служители до дома на дядо си, са намерени две мъртви тела. Малко по-късно са открити и телата на възрастната двойка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови