Турчин получи условна присъда за незаконно минаване на границата ни

OFFNews 08 ноември 2016 в 10:14 1910 1

Турчин получи условна присъда за незаконно минаване на границата ни

Шест месеца условна присъда получи турският гражданин Бюлент Мерал, който бе обвинен в незаконно преминаване на българската граница. Присъдата е с тригодишен изпитателен срок. Допълнително Мерал ще трябва да плати и глоба от 100 лв. 

Присъдата е постигната след споразумение с Районната прокуратура в Разград. За помагачество 40-годишният Ергюн Хасан от Разгра, който също се призна за виновен, получи наказание от 9 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок и глоба от 480 лева. Именно толкова пари той е получил от Мерал, за да остане незаконно в Силистра и Разград. Съдът ще отнеме и колата на Хасан, с която той е превозил турския гражданин.

37-годишният турски гражданин е влязъл незаконно в страната от района на Малко Търново на 30 срещу 31 октомври 2016 г. Успял да отиде в Силистра, откъдето възнамерявал да пресече отново противозаконно българската граница. Чрез свой познат в Германия той се свързал с българския гражданин Ергюн Хасан. С автомобила си „Мазда“ и срещу 250 евро българинът отишъл да прибере от Силистра незаконно пребиваващия турски гражданин. Автомобилът бил спрян за полицейска проверка в Разград и така било установено, че пътникът в колата пребивава незаконно в България и е влязъл в страната без разрешение и не през определените за това места.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!