Quantcast

Три години и половина затвор получи директорката на дома за деца в Асеновград

OFFNews Последна промяна на 11 декември 2013 в 13:34 2695 2

Домът за деца в Асеновград
Домът за деца в Асеновград "Таню войвода"

Директорката на Асеновградския дом за деца, лишени от родителски грижи "Таню войвода", беше осъдена на 3 години и половина затвор, съобщи БНР.

Весела Симеонова беше обвинена, след като през лятото на 2011 г. деца от дома внесоха жалба в полицията, че принудително са държани в изолатор.

Преди две години и половина три момичета на 13 и 14 години се оплакаха в полицията, че са държани принудително затворени в помещение в дома. По време на разследването прокуратурата промени обвинението към Симеонова от извършител в подбудител на деянието, тъй като през това време тя е била в отпуск, но е давала указания по телефона. 

Ефективната присъда директорката на дома получава като подбудител в насилствено отнемане на личната свобода на деца. Обвинението беше подкрепено от свидетелските показания както на част от персонала и възпитаниците на дома, така и от констатациите на извършените няколко проверки от Държавната агенция за закрила на детето. 

Симеонова се смята за невинна и ще обжалва решението на съда. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.12 2013 в 16:56

Това са ония "деца", които проституираха из града и вече и аборт имаше едното зад гърба си? Бягаха от дома при всяка възможност, за да се продават и напиват.

Е, това ли е правосъдие? Персоналът може и да е нарушил правата им на "лична свобода", но тези момичета на 13-14 години са нарушавали всякакъв ред и морал, това тяхното е било слободия, не свобода.

как е трябвало да се възпрат да не проституират и скитат?

11.12 2013 в 14:54

тия съдии луди ли са или просто им хлопа дъската===