Тръгна дело срещу скандален ЧСИ, усвоил над 700 хил. лева чужди пари

OFFNews Последна промяна на 22 януари 2018 в 11:44 14377 0

В районния съд на Асеновград тръгна делото срещу частния съдебен изпълнител Атанас Атанасов за това, че е присвоил чужди пари на обща стойност 709 633,85 лева.

Правата на Атанасов са прекъснати още от миналото лято от Камарата на частните съдебни изпълнители. Следващите три години той няма да може да практикува професията.

Камарата е наложила най-тежкото наказание заради 20 тежки нарушения, констатирани при проверка на цялостната му дейност. Производството срещу Атанасов е образувано по жалби на Строителна компания “Загора” АД, кантора “Луков и Горчев” и частен съдебен изпълнител от Стара Загора.

Скандалът избухна в началото на 2016-та година, когато става ясно, че на търг са продадени две общински сгради и мотописта от 100 декара в Стамболийски, пише в. "Марица" За скандалните сделки не бе разбрал дори кметът на Стамболийски Иван Атанасов. Обект на продажбите са били административна сграда, отдадена под наем за 10 години на банка, и пенсионерски клуб, който също бил даден под наем за 5 години.

Трите продажби са извършени, след като общината е осъдена да заплати 76 хиляди лева на фирмата за чистота “Комунал”. Тя била наета да извършва сметосъбирането в Стамболийски. Кметът е прекратил договора с нея и по съдебен ред фирмата си поискала дължимите неустойки. Тъй като общината не разполагала с необходимите суми, комуналното дружество наело ЧСИ Атанас Атанасов да събере дълга. Общинските съветници и кметът не били уведомени за предстоящите продажби.

И трите обекта били изтъргувани на скандално ниски цени - пистата, която е 100 декара, е продадена за 8200 лева, двуетажната сграда с разгъната площ от 250 квадрата и след основен ремонт, струващ 350 бона, е продадена за 11 222 лева, а пенсионерският клуб е продаден за 23 000 лева. Едно от основните нарушения е, че продадените имоти са публична общинска собственост.

Според "Марица" проблемите с ЧСИ-то вече текат шеста година.

Срещу ЧСИ имаше десетки жалби от пловдивчани, останали без имущество, след като изпълнителните им дела попаднали при него. Бе създаден и комитет от пострадали пловдивчани. Гневът на хората стигнал до там, че през 2009-та година Атанасов е бил причакан и пребит с метална тръба. Той бе приет в болница с тежка черепно-мозъчна травма. Съдия-изпълнителят се възстанови и известно време се движеше с охрана. Извършителят така и не е разкрит.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !