Телефонни измамници върнаха парите на 9 възрастни жени

OFFNews 24 октомври 2018 в 13:52 2041 0

Четирима телефонни измамници върнаха парите на девет пострадали възрастни жени от Сливен, след като поискаха споразумение със Специализираната прокуратура.

Двамата организатори на престъпната група - Димитър П. и Георги И. приеха да изтърпят ефективни наказания, съответно от година и шест месеца и една година, при първоначален общ режим. Другите двама получиха условни наказания от 2 г. и година и 10 месеца с четиригодишен изпитателен срок.

Съдът прие споразумението с прокуратурата, като наложените наказания са окончателни и не подлежат на обжалване и протест.

Четиримата осъдени бяха обвинени за участие в организирана престъпна група, действала на територията на Сливен и Ямбол, която от началото на май 2013 г. до 27 юни 2013 г., в уловията на продължавано престъпление, нанесла чрез измама вреди на възрастни хора за общо 22 928,96 лева, като част от парите са получени в евро.

Най-често измамниците се представяли за лекари и убеждавали пострадалите, че техен близък страда от тежко заболяване и се нуждае от ваксина, или пък е претърпял катастрофа. Исканите от тях суми, за да „помогнат“ на внуци, дъщери и зетьове, варирали от 800 до 7000 лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови