Телефонен измамник заблудил университети и болници от името на Мая Манолова

OFFNews 21 октомври 2017 в 21:14 16607 1

Мъж се обажда по телефона, преправя гласа си и се представя за началника на кабинета на националния омбудсман Мая Манолова. Така си осигурява бърз достъп до различни институции, предупреди Нова тв.

"Едно лице обикаля България и подвежда, и злоупотребява, и е успяло да измами ръководствата на университети, на болници, на държавни институции, на големи фирми, представяйки се за шеф на кабинета на омбудсмана", заяви самата Манолова, която е бивш председател на Народното събрание.

Измамникът или измамниците използвали също имената на бившия министър Емел Етем и на съпругата на Георги Първанов - Зорка.

"Имаме идея кой е извършителят и при намирането му ще му бъде повдигнато обвинение за измама. При всички случаи ще бъде и задържан под стража. Имаме данни, че вече е осъждан за такива измами", заяви районният прокурор на София Радослав Димов, цитиран от Mediapool.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

22.10 2017 в 04:09

Последния път, когато ме ухажваха телефони измамници, беше моята гордост.
Плачлив глас "тате, счупих си крака", дай кинти ...
Десетина минути плаках, после обещах да отида, да откъсна и другия крак, и с него да пребия просителят. После се разсмях оперно, сам не знаех че го мога:)
Ох леле, как пищяха, додето сами не затвориха телефона ...:)