Цветан Василев няма да бъде екстрадиран скоро в България

OFFNews 09 март 2015 в 08:15 3222 3

Константин Симеонов, адвокат на Цветан Василев.

Все още не възможна екстрадицията на Цветан Василев, има нарушение на процедурата, защото това решение е взето на закрито заседание без участие на страните и то е обжалвано.

Това обяви адвокатът на банкера Константин Симеонов в интервю за Нова телевизия. Той уточни, че това е по информация на негови колеги от Сърбия, защото той няма адвокатски права в съседната държава.

Срещу мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев има обвинение за източване на 206 млн. лв. от банката.

На въпрос какъв е проблема той да се предаде на българските власти, адвокатът обясни, че преди време сам поискал мярката задържане под стража у нас да отпадне, както и издирването от Интерпол.

По думите му чисто технически Цветанов нямал как да се върне в България при това положение, защото сръбските власти щели да го върнат от границата и ще го върнат в Белград.

Има ли промяна в начина на управление на държавата, попита адвокатът в отговор на въпроса дали банкерът все още се страхува за живота си. Моделът на управление КОЙ не се е променил, категоричен е Симеонов.

В Сърбия Василев се занимавал с най-различни неща, свързани със завода му там.

Василев ще дойде, когато приключи процедурата по екстрадиция. В Сърбия се чака решението на министъра на правосъдието там, напомни адвокатът. Това няма да се случи утре, допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!