Проверяват общинаря от ГЕРБ за нерегламентирани разговори с прокурор

OFFNews 03 септември 2017 в 13:10 12588 7

Проверяват общинаря от ГЕРБ за нерегламентирани разговори с прокурор

Общинарят от ГЕРБ, с чийто пистолет шестгодишно дете застреля мъж, вероятно е имал нерегламентиран телефонен разговор с районния прокурор на Пазарджик, минути след инцидента в петък.

Тогава пистолетът на Лазар Влайков попадна в ръцете на дете, по време на празненство. Шестгодишният рожденик по неволя натиснал спусъкът на законно притежаваното оръжие. Влайков е председател на общинския съвет в Септември и веднъж е изключван от партията заради инцидент, при който през 2012 година намушкал пет пъти с нож мъж при спречкване.

Разследването на инцидента продължава. Прокуратурата поиска от съда да разреши извършването на допълнителни действия по разследването.

Окръжната прокуратура в Пазарджик внесе искане в съда за предоставяне на разпечатка на телефонните разговори на Влайков, който минути след инцидента търсил съдействие от районния прокурор на Пазарджик, с когото били в близки приятелски отношения.

Взетите натривки от ръцете на 6-годишното дете показват, че то е държало пистолета, но не доказват, че именно то е произвело фаталния изстрел. Това може да докаже само специалист с отлична експертиза, твърдят запознати.

Вчера притежателят на оръжието Лазар Влайков бе освободен от ареста. Срещу него все още няма повдигнати обвинения. Основната версия на прокуратурата остава, че 6-годишното дете неволно е произвело изстрел.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20696

5

Новак

04.09 2017 в 08:21

#1, отношенията в малките населени места са почти феодални. Там дерибеите Му колят и бесят. Както виждаш този е вдигнал окръжен прукорор посред нощ да го спасява. А някой е проговорил, а не се знае какво ще му се случи. Милиционерите това знаят това правят. Това е мутренска организация - всичко е позволено докато не те хванат. А хванат ли е ще се отрекат трижди от теб. Ето на този хубостник това му е третото изключване от бандата. Ще се пошуми и всичко ще затихне и тихом мълком ще си го върнат в Партията. А проговорилият няма да си намери работа в радиус 100 км - и той и родата му.