Quantcast

Цацаров: Прокуратурата е неудобна, тя е цел на реформата

OFFNews Последна промяна на 13 декември 2015 в 11:20 3541 16

Основната цел на съдебната реформа е именно прокуратурата, защото е прекалено неудобна за част от политическия спектър.

Това каза главният прокурор Сотир Цацаров по БНР.

 „Необходимо е да има виновник. Необходимо им е оправдание за всичко онова, което се случва. Правомощията на главния прокурор и на прокуратурата са ясни”, заяви обвинител № 1. Той призова да не се подценяват депутатите, които мислят при гласуванията. 

„Виждаме, че основната цел в съдебната реформа е именно прокуратурата. Прекалено неудобна е на част от политическия спектър. И той се опитва да я преформатира според своите разбирания. В много от случаите тези разбирания не съвпадат с Конституцията и закона. Такава е играта, която те искат в момента, но и това ще мине”, категоричен бе Цацаров, цитиран от Фокус. Той подчерта, че има политици или големи фигури, предадени на съд, но въпросът е има ли осъден. „Трябва да го зададете някъде другаде. Прокуратурата е този държавен орган, който предава на съд. Дали има, или няма осъден - решението е на съда. Не отричам възможните и съществуващи грешки и на моите колеги по отношение на начина на формулиране на едно или друго обвинение”, каза Цацаров. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.12 2015 в 19:45

С теб г-н Цацаров в България няма как да има нормални закони. Защото ти си за затвора със всички обвинения в публичното пространство без да има реално осъдени за тях. Без да има присъда твоето обвинение е нищо. То е само политическа манипулация. Ти си УБИЕЦ. Но за съжаление не си осъден. В една нормална бяла държава след като ти свърши мандата ще си в кошарата до края на дните си. Припомям ти Костинброд, КТБ и днес хората от митница Свиленград. Не всички от тях са престъпници и до като няма с влезли ефективни присъди нищо няма право да напуска канцелариите на хората ти. И твоето място г-н Цацаров не е в медиите а на работното ти място. Колкото по малко хора знаят за теб толкова по ефективен ще си. Но това не е целта на Доган той иска манипулации и ти му ги даваш успешно. Така, че помни ми думите. СВЪРШВА МАНДАТА ТИ И ОТИВАШ В КОШАРАТА ДО КРАЯ НА ДНИТЕ СИ. ЗАПОМНИ ТОВА. Достатъчни са само делата Костинброд или КТБ. Най големите манипулации в новата ни история

15.12 2015 в 13:03

Презкураторско цацарство България, в което съдът по подразбиране е оправдателен, е трагикомичен моноспектакъл с режисьор-постановчици агент Сава, агент Гоце и агент Павел, с продуцент - Дебелян Беевски и с главен изпълнител - ненадминатия актьор Бой Бор ! Има и група актьори от миманса. Всичко останало е публика !

13.12 2015 в 16:43

Дами и господа,
Христо Бисеров е

Н Е В И Н Е Н.

Да живее СВИНСКАТА МАФИЯ!!!

13.12 2015 в 16:08

Изключително неудобна е тази псевдо прокуратура, цацо ди тути цаци!

13.12 2015 в 15:52

ЛЪЖЕ! Нека каже колко политици или знакови престъпници са осъдени в България. Нито един. Айде чупка.

13.12 2015 в 15:04

.

Цацаров сега е момента да опраскаш Прокопи Нереза и неговите роби от ДС(б)

13.12 2015 в 14:00

Прокуратурата си е добре както и всичко останало в БГ.Хората са меко казано гнили.Лошото е,че има голям наплив на люде,искащи,час по-скоро да се превърнат в гниещи на местата на предишните.Отврат.Няма вече достойни хора в БГ и както обикновено всичко ни е идиотско,като почнеш от министъра на вече опозиционна партия който не дава оставка за да не падне кабинета,та стигнеш до това,да твърдиш,че няма нужда от избори защото ГЕРБ пак ще ги спечели.Идиотия,брат.

13.12 2015 в 13:15

"неудобна" ли? Като гледам прокуратурата е всичко възможно но не и "неудобна"

"И това ще мине" .. както мина КТБ, Бирата, Петров, Чувалите, Костинброд, ТВ7, Бареков и Бисеров?

13.12 2015 в 12:57

За съжаление и главния прокурор взе да говори с опорни точки. Да, "неудобна" ми е прокуратурата и на мен някак си. Но за това пък на някои им е много удобна - най-вече на тези, които има защо да се срещат с нея.

13.12 2015 в 12:54

Прокуратурата е дефектна като властово положение, структура и дейност, затова тя трябва да е цел на дълбока реформа.