Quantcast

Борис Велчев: Не е вярно, че главният прокурор е всемогъщ

OFFNews Последна промяна на 12 декември 2015 в 12:33 3261 4

Борис Велчев.

"Главният прокурор е силно овластена фигура по силата на Конституцията и законите, а не заради личните си качества. Това създава впечатлението, че той е всемогъща фигура, а всъщност това дълбоко не е вярно", коментира пред "Дарик" бившия главен прокурор и настоящ председател на Конституционния съд Борис Велчев.

Въпреки това той има силен контрол, но сериозният натиск върху прокуратурата от последно време прави резултатите работата й по-малко видими.

Велчев е на мнение, че Сотир Цацаров полага огромни усилия да си върши качествено работата и го постига.

"Ако някой сериозно си мисли, че главният прокурор може да упражни контрол върху почти 2000 прокурори и следователи, по няколкостотин хиляди наказателни производства и преписки, очевидно е несериозно", каза още той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.12 2015 в 15:24

Другарю бивш главен прокурор, то не е необходимо да влияе на всичките преписки, а само на някой. Не ли? Ето, например, прокурорката, дето не внесе обвинителен акт срещу Данов и внесе кой-знае какъв акт срещу Бисеров, че го оправдаха набързо..... Сигурно двете преписки са попаднали точно при нея абсолютно и напълно случайно. Ей такива блестящи прокурори ебават мамата на съдебната система. Тъй че не ми го хвалете, че не бил всемогъщ - напротив, всемогъщ е. А когато е на каишката на сараите - тогава вече работата е наистина зле.

12.12 2015 в 13:40

Всемогъщ е, всемогъщ е. Един пример: по анонимен сигнал от гражданин прокуратурата "възлага" не на кого да е а на ДАНС да разследва договора за ремонта на двигателите на МИГ-овете и други факти от военната област, които са областта на политиката. Не бил знаел за договора, Цацаров. Ми то цялата страна знае и много добре знае сложните съгласувателни процедури, включително в Комисията по национална сигурност в Парламента и знае, че е съгласуван и с Министерството на външните работи и с канцеларията на Президента. НАКРАЯ, правителството дава зелена светлина да се подпише и забележете НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ, го ратифицира !!!! И сега Цацаров с тази си нагла стъпка "опрасква" практически Народното събрание! Значи някакъв анонимен гражданин дето писал анонимно мнение е основание да "опраскаш" вот на Народното събрание . Ей това му е нивото на тоя Цацаров, който от Прокуратура създава Цацаратура. Като ну му хапреса нещо или някой на мафиотския кръг на Пеевски, Цацаратурата веднага го "опрасква". То се вижда с просто око.

12.12 2015 в 13:21

Той ако беше всемогъщ нямаше да козирува в сараите и да е толкова напълнял.

12.12 2015 в 12:52

Щом Цацата под командването на Пеевски и агент Сава успяна да "опраскат" един от най-богатите и влиятелни българи, собственик на четвъртата по големина банка, значи че има неограничена власт. А когато някой държи главния прокурор "на каишка" става страшно.
Да не коментираме какво може да се случи на обикновения човек.