Цацаров: И патриархът да ме назначава, не мога да се справя сам с всички. Не съм вълшебник

OFFNews 21 ноември 2019 в 12:46 4144 2

Гарантирам, че ще направя максимума, на който съм способен, за да възстановя имиджа на КПКОНПИ.

Това заяви настоящият главен прокурор Сотир Цацаров, който е номиниран за шеф Антикорупционната комисия.

Цацаров беше изслушан от депутатите от НФСБ, след срещата стана ясно, че и народните представители на Валери Симеонов ще го подкрепят за поста. 

„Не може да сте оптимисти за мен, един човек нищо не решава - трябва да сме оптимисти за всички”, заяви Цацаров, цитиран от агенция „Фокус”. Той посочи, че не е вълшебник, дори и патриархът да го назначава не може да се справи сам с всички. „Ако всички имаме усещането не да сме оптимисти, а да си вършим работата, може би ще мръднем напред”, каза още той. 

„Не мисля, че модел, при който единствено президентът назначава КПКОНПИ, е най-положителният”, коментира още Цацаров искането на БСП. „Не е работа на председателя на комисията, нито на самата комисия да предлага изменения в закона. Това обаче не означава, че законът не се нуждае от промени. Действащият закон има доста несъвършенства. Аз и в своята концепция и в, дай боже, изслушването пред съответната комисия, няма да скрия мнението си по отношение на всичко онова, което според мен трябва да бъде направено като изменение в закона,  заяви още главният прокурор Сотир Цацаров.

Има потенциал и по някакъв начин мога да допринеса Антикорупционната комисия да получи това място, което й отрежда закона. При всички случаи смятам в самата концепция да предложа съвсем конкретни и прагматични неща. Те при всички случаи ще бъдат свързани с това тя да бъде събудена от състоянието, което се намира сега. Стремежът ми ще бъде за конкретни и прагматични предложения", каза още Цацаров. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

2

sawall

21.11 2019 в 14:17

ха ха, какъв е изобщо смисълът от тези статии? Всички знаят кой и какъв е Цацаров, и как така или иначе ще го назначат за да не се бори с корупцията. Да си го назначават и стига са губили времето на журналисти и общество.

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

21.11 2019 в 13:04

Не си вълшебник..
Ний туй го видееме през тез СЕДЕМ години..
В които ти УЖ са бореше с УСЕЩАНЕТО ЗА КОРУПЦИЯ..