Цачева няма намерение да подава оставка, освен ако Борисов не я иска

OFFNews 15 юни 2017 в 15:19 3271 4

Цачева няма намерение да подава оставка, освен ако Борисов не я иска

Министърът на правосъдието Цецка Цачева няма намерение да подава оставка и би направила това, само ако премиерът Бойко Борисов го поиска.

Това коментира пред журналисти министърката в отговор на въпрос за исканата ѝ оставка от група юристи. С писмо те поискаха Цачева да напусна поста си заради коментар свързан с председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, който след консултации при президента предложи прокуратурата да бъде извадена от съдебната власт.

След предложението му Цачева направи коментар пред bTV, от който стана ясно, че право на предложения Лозан Панов би имал, само ако влезе в политиката: 

"Ако някой желае тези правила да бъдат променени, нека да се заяви като кандидат или присъстващ в законодателната власт, но в момента съдебната система, съдебната власт, тримата големи са призвани да организират прилагането на законите, всеки в неговата сфера", заяви правосъдната министърка.

Днес Цецка Цачева отрече това да е точен цитат на думите ѝ, които били извадени от контекста. Тя декларира, че поискалите оставката ѝ юристи са изключително уважавани от нея и затова е готова да се срещне с тях по темата "Конкретни законодателни предложения", както прави с всички магистрати, които търсят такава среща с нея.

"Всеки е в правото си да изкаже позиция. Аз съм открит и отворен човек. Когато имат конкретни предложения по това, за което аз отговарям, съм готова да чуя техните предложения, така както ежедневно съм в контакт с магистрати на различни нива. Няма такава фраза, спомената от мен. Може би ще се повторя. Имаме нужда от по-малко думи в момента и повече конкретна работа. Повярвайте ми, че в министерството се работи изключително интензивно по законодателните приоритети, които са заложени в законодателната програма на правителството", каза тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

4

мнение от IP

21.06 2017 в 12:53

Не я разбирате вие тази жена..."реалността е навсякъде около нас".

16009

3

Nik68

19.06 2017 в 09:27

Пак ще я наредят Ризанов. Такива като нея "верни" /единствено качество/, не ги забравят. Спомни си Дора Янкова от БСП педи два мандата, не влезе в Парламента. Вече не беше и кмет в региона си. Измислиха й някаква длъжност във Висшия партиен съвет. Тая веднага става, я областен управител някъде, я шеф на агенцийка.

42249

1

Denis Rizanov

15.06 2017 в 15:45

А е подала оставка, а е останала без работа!
Бе вие как я мислите тая работа, бе?!
Ше подава оставка... а после като не може да се пенсионира? Вие ли ше я храните?