Ексклузивно Президентът назначи служебния кабинет. Стефан Янев става премиер (пълният състав)

Търсят обвинените за отравянето на Гебрев руснаци и с фалшивите им имена чрез Инетерпол

OFFNews Последна промяна на 28 февруари 2020 в 16:05 1031 1

Софийска градска прокуратура е повдигнала задочни обвинения на трима руски граждани - Сергей Викторович Павлов, Сергей Вячеславович Федотов и Георги Горшков по разследването на опита за убийство чрез отравяне на Емилиян Гебрев, неговия син Хр. Гебрев и В.Т., съобщиха от държавното обвинение

След привличането им в качеството на обвиняеми, СГП е издала и Европейски заповеди за арест на всеки от тях, както и молби за международно издирване с цел арест и последваща екстрадиция. Лицата са били обявени и в Шенгенската информационна система и в МОКП-ИНТЕРПОЛ – с червена бюлетина. 

С оглед допълнително събраната информация в хода на разследването, че обвиняемите ползват и самоличностите на лица с инициали - съответно за Павлов - С.В.Л., за Федотов -Д.В.С. и за Горшков - Е.А.Г., както и придобитите нови биометрични данни на лицата, СГП е предприела действия за допълване и актуализиране на издадените вече Европейски заповеди за арест за всяко едно от обвиняемите лица, както и на молбите за международно издирване с цел арест и последваща екстрадиция. Предприети са и действия за допълване и актуализиране на вече подадената информация към ШИС /Шенгенската информационна система/ и МОКП-ИНТЕРПОЛ. 

Искания до руската държава за екстрадиция на посочените лица няма да бъдат изготвяни, поради съществуваща забрана за екстрадиране на руски граждани в друга държава. Въпреки това СГП ще търси съдействие за предаването на лицата чрез МОКП-ИНТЕРПОЛ, в случай че същите напуснат територията на Руската Федерация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови