Стрелецът от Свети Влас, който се опита да убие бившата си, остава в ареста

OFFNews - Бургас 25 май 2018 в 16:49 5745 0

Снимка burgas24.bg

Стрелецът Кирил Атанасов

След един неуспешен опит за гледане на мярката за неотклонение на Кирил Атанасов, който се опита да убие бившата си приятелка, в крайна сметка днес Окръжният съд в Бургас го остави за постоянно в ареста.

Кирил, който простреля с газов пистолет своята бивша приятелка Лили в хранителен магазин в Свети Влас, където тя работела, днес се яви пред магистратите.

Прокуратурата поиска постоянния му арест веднага след като здравословното му състояние се подобри. Кирил се гръмна в главата, след като стреля по приятелката си, но също оцеля. След искането на прокуратурата състоянието му изведнъж пак се влоши, а окръжният съдия прецени, че не може да проведе дело за гледане на мярка за неотклонение. В крайна сметка Апелативният съд върна отново това дело на Окръжния.

Днес Кирил използва удобната версия, че не помни нищо от престъплението, губели му се дни и часове, спомените му били от болницата.

Адвокатът му пледира, че с оръжието, с което подзащитният му е стрелял, газов пистолет с халосни патрони, не може да се убие човек и посочи аналогичния случай със стрелбата по Ахмед Доган.

Според прокуратурата, в патроните все пак е имало барут и е можело да се стигне до смъртен случай. Това сочи и изготвената балистична експертиза.

Окръжният съд прецени, че престъплението, в което е обвинен Кирил (опит за умишлено убийство) е тежко, а здравословното му състояние е добро, може да остане в ареста и му наложи най-тежката мярка за неотклонение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови