Столичанин е тормозен цял месец със заплахи и изнудване

OFFNews 04 февруари 2020 в 13:16 3019 0

Специализираната прокуратура предяви обвиния на четирима души за изнудване на столичанин, съпроводено със заплахи и психически тормоз в продължение на повече от месец.

Те са задържани на 28 януари 2020 г. при специализирана полицейска операция на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура, непосредствено след като двама от обвинените получили от пострадалия 2000 лв., предварително белязани от разследващите.

Сумата трябвало да е първи транш от поискани общо 15 хил. лв.

От средата на декември 2019 г. пък до задържането им обвиняемите получили на три пъти 5000 лв. от пострадалия, а 15-те хиляди били предназначени по думите на четиримата, за да плащат на служители на ГДБОП да не предприемат действия срещу тях.

Столичанинът бил заплашван, че ще бъде убит и че близките му ще пострадат, ако не се подчини. Човекът бил бит, за да се убеди в решимостта на изнудвачите.

Една от линиите на разследване в момента е дали има и други случаи на изнудване, извършени от същите хора. Един от тях е осъждан за наркотици като непълнолетен.

Специализираният съд определи мерки за неотклонение „Задържане под стража“ на трима от обвинените и „Домашен арест“ на четвъртия, в качеството му на техен помагач.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови