Според съда заплахите към Ива Митева са ''празни приказки''

OFFNews 30 март 2022 в 17:01 1554 1

Снимка БТА/Минко Чернев-Архив

Софийският районен съд отказа да одобри споразумението между прокуратурата и Любомир Яков, който беше задържан за заплахи срещу бившия председател на Народното събрание Ива Митева и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Според съда тези закани могат да бъдат окачествени като "празни приказки" за привличане на обществено внимание, предаде БТА.

Яков заплаши Митева в началото на септември, а няколко часа по-късно беше задържан. "В 11:40 ч. на пощата на правосъдното министерство е получен имейл със заплаха за убийство на Ива Митева", заяви тогавашният народен представител Николай Хаджигенов. Първоначално Яков беше задържан, а впоследствие - пуснат под домашен арест, след което изчезна. 

На 9 септември ГДБОП го откри в компютърна зала в Стара Загора

На 14 октомври той бе осъден на пробация за срок от три години и 200 часа обществено полезен труд. В края на октомври 26-годишният отново беше задържан, защото отново е изпратил смъртни заплахи на Митева.

Според съдия Николай Урумов извършеното от Яков не е престъпно деяние и за него не може да бъде одобрено споразумение, с което обвиняемият се признава за виновен.

В мотивите да откаже одобряване на споразумението съдът припомня, че в заключение на експертизата се е установила, че мъжът има личностното разстройство, което не представлява психично заболяване, но той е бил изключително улеснен от приема на алкохол при извършване на деянието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

700

1

Gazpatcho

08.04 2022 в 15:29

Ако изключим глупендерската охилена физиономия на "каката"
от ИТН, единствения положителен пасаж от тази блудкава
статия е :
"На 9 септември ГДБОП го откри в компютърна зала в Стара Загора".
че и компютърните зали /както личните ни телефони/,
се "наблюдават" от ченгетата !!!
ТЪРСЕТЕ ДРУГИ НАЧИНИ ЗА ПРИКРИТИЕ НА ВАШАТА САМОЛИЧНОСТ
 
X

Подкастът на OFFNews