Ива Митева получила заплаха за убийство

Страхувам се по-скоро за детето и близките си, заяви тя

Ружа Райчева 03 септември 2021 в 13:58 7059 2

Имейл, съдържащ заплаха за убийство към председателя на Народното събрание Ива Митева, е получен в министерството на правосъдието, съобщиха депутатите Тошко Йорданов и Николай Хаджигенов.

"В 11:40 ч. на пощата на правосъдното министерство е получен имейл със заплаха за убийство на Ива Митева", заяви народният представител Николай Хаджигенов. 

По думите му това е една гнусна демонстрация, като в писмото са били замесени и БСП, а изпратилият писмото твърди, че разполага с пистолет. 

Тошко Йорданов заяви, че и Бойко Борисов е получавал подобни заплахи, но за разлика от него Ива Митева не се страхува. 

"Това е опит за натиск върху Ива и върху нас. Демонстрация от хора, които не искат да се случат промените в закона за НСО, които днес Ива Митева прие на първо четене", коментира Йорданов. 

Николай Хаджигенов заяви, че това не е заплаха за убийство, а обида за здравия разум. Според него ГДБОП, които разследват случая, ще си свършат работят, както трябва. 

Двамата депутати смятат, че няма смисъл да се засилва охраната на Митева, тъй като заплахата за живота ѝ не е реална. 

Ако кажа, че не съм се уплашила в първия момент, ще излъжа, заяви Митева по повод получения сигнал. Тя добави, че се страхува по-скоро за близките и детето си. 

От министерството на правосъдието уточниха по-късно, че имейлът, съдържащ заплахата за живота на Ива Митева е получен на снощи в 21,04 минути. Министерството е сигнализирало компетентните органи за случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2025

1

Diddimitrov

03.09 2021 в 16:42

Едно време Бойко разправяше от парламентарната трибуна че Доган и Пеевски са го поръчли.... Какво стана по този случай?