Quantcast

Спецсъдът отказа да освободи от длъжност шефа на НОИ-Силистра

OFFNews Последна промяна на 15 април 2019 в 11:55 2025 1

Специализираният наказателен съд отстрани от длъжност началника на отдел „Пенсии" в НОИ-Силистра Стоянка Симеонова, обвинена за участие в организирана престъпна група за изготвяне и използване на осигурителни документи с невярно съдържание, с което е ощетяван бюджетът на НОИ.

Съдът отказа да освободи от длъжност директора на НОИ-Силистра Милен Пенчев (баща на певицата Тита) с единствения мотив, че той е под домашен арест и няма как да повлияе на разследването или на свидетели по делото.

Според съдебния състав обвинението може да внесе ново искане за отстраняването му при евентуална промяна в мярката му за неотклонение. Специализираната прокуратура ще внесе протест срещу отказа отстраняването на Милен Пенчев от длъжност, като делото в Апелативния Специализиран наказателен съд ще се гледа на 23 април 2019 г. от 10 ч.

По отношение на Стоянка Симеонова, която в момента е на свобода с определена от Апелативния специализиран наказателен съд „Парична гаранция“ от 7000 лева, съдът реши, че може да попречи на изясняването на обективната истина. Тя има достъп до документацията, може да повлияе на свидетели или да извърши престъпление срещу правосъдието.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4563

1

stanimir_13

15.04 2019 в 14:42

Защо да го освобождава от длъжност? Или да го държи в арестаа? Само някакви си милиони и то от НОИ. Това да не ти е кмет на Младост?!