Спецпрокуратурата разпитала Борисов, Горанов и Менда Стоянова по делото срещу Божков

Продължават действията в офиса на Нове, открити са 3600 произведения на изкуството досега

OFFNews Последна промяна на 22 юни 2020 в 13:10 5175 5

Спецпрокуратурата е разпитала премиера Бойко Боросив, министър Владислав Горанов и Менда Стоянова – народен представител, председател на Комисията по бюджет и финанси по досъдебното производство срещу Васил Божков за престъпления против финансовата и данъчната системи, съобщиха от спецобвинението. 

С постановление на прокурор от Специализирана прокуратура на Държавна агенция „Национална сигурност“ е възложена проверка, която до момента е установила, че „УниКредит Булбанк“ АД не е уведомявала САД „Финансово разузнаване“ при извършване на плащания на суми над 30 хил. лв., съгласно ЗМИП. В хода на проверката категорично е установено, че тегленията на каса в брой от пълномощници от сметки с титуляр, обвиняемия В. Божков, в последствие са му били предоставяни лично, единствено и само на него в офис на ул. „Московска“ 43 в столицата. 

С оглед на изясняването на обективната истина по досъдебното производство продължават да се извършват в пълен обем действия по разследването. По досъдебното производство са изготвени и молби за правна помощ, както и Европейски заповеди за разследване, които са изпратени до страни членки на Европейския съюз.

Продължават действията по разследването в сградата на „НОВЕ ИНТЕРНАЛ“ ЕООД на ул. „Московска“ № 43. До момента са намерени и иззети по предвидения законов ред 3610 предмета, притежаващи признаци на движими културни ценности. Очаква се прогнозният им брой да надхвърли 10 000. Напомняме, че обвиняемият Божков е регистрирал по реда на Закона за културното наследство колекция едва от 212 артефакта. 

Органите на досъдебното производство събират и проверяват, както доказателства, които разобличават обвиняемия или отегчават неговата отговорност, така и доказателства, които оправдават обвиняемия или смекчават отговорността му. Всички събрани доказателства подлежат на внимателна проверка, независимо дали същите са посочени под формата на комикси в социалните мрежи или по друг начин. Лична преценка на всеки обвиняем или подсъдим е да прецени по какъв начин да реализира своята защита в хода на досъдебното и съдебното производство. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14751

5

Нострадамус

22.06 2020 в 14:46

Нидерландското издание De Volkskrant:
България е в смут заради премиер мафиот с пистолет на нощното шкафче.
В България правителството е разтърсено заради снимки на премиера Бойко Борисов.
Te изтекоха миналата седмица, а на тях се вижда, че премиерът спи с пистолет на нощното си шкафче.
В отворено чекмедже могат да се видят две големи купчини от банкноти от 500 евро и kюлчета със злато...

14751

4

Нострадамус

22.06 2020 в 14:37

Евродепутатът Елена Йончева:
В Брюксел знаят за корупцията у нас и очаквайте резултати
oще през септември-октомври ще има европейска реакция на разкритията.
Провела съм едночасова среща с шефа на ОЛАФ - европейската служба за борба с измамите с евросредства. Имала съм разговор и с еврокомисаря по правосъдие и вътрешен ред Вера Йоурова.
"Информирала съм и антикорупционната комисия в Брюксел за политическите скандали в България"

14751

3

Нострадамус

22.06 2020 в 14:35

ДAНC пoгнa „УниКрeдит Булбaнк“ AД зa кeшa oт нaд 10 млн. лв. нa Вacил Бoжкoв, зaщoтo тaкa ocтaвaт cлeди и ce дoкaзвa, чe
Тeзи пaри ca зa рeкeтa, кoйтo Шaйкaтa гeрб-бoриcoФ, гoрaнoФ и МeнТa Cтoянoвa ca нaлaгaли нaд бoжкoФ!

13355

2

aviatora

22.06 2020 в 13:36

МУТРАТА БОРИСОВ АБСОЛЮТЕН ПРЕСТЪПНИК

1810

1

Пенчо бре

22.06 2020 в 13:19

Представям си разпита на Борисов:
- Г-н Борисов, какво ще кажете за...
- Не виждате ли магистралите, международното ми признание от най-високо ново и всичкото добро, което сея!
- Благодарим покорно г-н Борисов, нямаме повече въпроси към Вас. Сега можем ли да питаме нещо г-н Горанов и г-жа Стоянова?
- Абе, какво ще ги питате, нали ви казах всичко изчерпателно.
- Прав сте г-н Борисов, извинете великодушно!