Спецобвинението получи материалите за Божков от ВКП

OFFNews 24 март 2022 в 09:41 1387 0

В Специализирана прокуратура постъпиха по компетентност от Върховната касационна прокуратура материали от МВР, ДАНС, КПКОНПИ и НАП, както и медийни публикации, касаещи лицето В.Б. - привлечен в качеството на обвиняем по 4 досъдебни производства на СП и един от санкционираните български граждани по глобалния закон „Магнитски“, съобщиха от спецобвинението. 

На инициалите и опасинаето отговаря Васил Божков. В съобщението се казва още: 

Материалите са събрани в рамките на водена от ВКП проверка относно предоставен списък от министър-председателя г-н Кирил Петков, сочещ евентуално извършени престъпления от общ характер от 19 лица, сред които и В.Б. Така постъпилата преписка е предоставена на наблюдаващ прокурор, който да прецени присъединяването на материалите към образувано до момента досъдебно производство по отношение на В.Б. 

За последващите действия по предоставените от ВКП материали българската общественост ще бъде своевременно информирана.
За своите действия спрямо обвиняемия В.Б. Специализирана прокуратура е предоставяла своевременна и максимално широка по обем информация.

Част от нея се съдържа в следните линкове:
https://prb.bg/sp/bg/news/38722-syob-sht-enie-na-specializiranata-prokuratura-2.
https://prb.bg/sp/bg/news/39681-syobshtenie-na-specializiranata-prokuratura-2
https://prb.bg/sp/bg/news/57162-spetsializirana-prokuratura-uprazhnyava-pravoto-si-na-otgovor-vav-vrazka-s-never

С оглед препятстване разпространението на невярна или манипулативна информация за действията на прокуратурата призоваваме представителите на медиите и българските граждани да се осведомяват от достоверни източници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови