Снима ме охраната на Гешев, твърди Ценко Чоков

OFFNews 19 декември 2018 в 09:51 4799 1

Снима ме охраната на Гешев, твърди Ценко Чоков

Докато чаках платото ми да стане, срещу мен имаше двама здрави мъже, видимо охранители, и постоянно ме снимаха с телефон. Подпитах сервитьора какви са тези господа и той ми каза, че са охраната на г-н Гешев (визира зам.-главния прокурор Иван Гешев). Това каза пред bTV бившият кмет на Галиче Ценко Чоков.

Преди два дни той е заснет да се храни в луксозен ресторант в столичния кв. „Драгалевци”, докато е под домашен арест.

„Чаках да ми се донесе храна, смятам, че нищо престъпно не съм направил. Смятам, че като имам разрешение да изляза, имам и право на храна. Поради това, че ми беше паднала кръвната захар, трябваше по най-бързия начин да хапна”, уточни Чоков.

Той разказа още, че снимащите повикали полиция, проверили го и след това с повечето поръчана храна се прибрал вкъщи.

Малко по-рано в интервю за предаването „Тази сутрин” неговата съпруга Цветелина Нелова също заяви, че Чоков е влязъл в заведението, за да си вземе храна за вкъщи.

Говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова пък коментира, че Чоков нагло се е отклонил от домашния арест. Обвинението ще поиска той отново да бъде задържан под стража.

Съпругата на Чоков Цветелина Нелова коментира, че мъжът ѝ има диабет, което изисква специална диета. "Той има разрешение да излезе, има медицински документ. Той излиза постоянно да ходи на доктори. Миналата седмицата му отстраниха полипи от дебелото черво”, каза Нелова пред bTV.

Тя твърди, че съпругът ѝ е влязъл в заведението, за да си купи храна за вкъщи. Информацията, че на снимката до него е охранител на семейство Чокови тя коментира така: „Нашето семейство няма охрана, не се нуждаем от охрана”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови