Прокуратурата иска Чоков в ареста, след като видя негови снимки в кръчма

OFFNews 18 декември 2018 в 14:24 2807 1

Прокуратурата иска Чоков в ареста, след като видя негови снимки в кръчма

Спецпрокуратурата ще поиска от съда да промени домашния арест на бившия кмет на с. Галиче Ценко Чоков в задържане под стража, след като Нова тв разпространи снимки на подсъдимия от столично заведение. 

Апелативна специализирана прокуратура се е самосезирала от публикации в медиите от 17 декември, но същевременно и от МВР уведомили държавното обвинение за "установеното отклонение". Същевременно от вътрешното ведомство, което трябва да контролира изпълнението на мярката "домашен арест" обърнали внимание на прокуратурата, че "лицето не се придвижва с болнична носилка" с каквато се явил последния път в съда. 

От държавното обвинение припомнят, че Чоков е осъден на първа инстанция на 4 години и 6 месеца по обвинения за причиняване на средна телесна повреда, отвличане и палеж, като с определение от 26.09.2018 г. спецсъдът е изменил мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ в „домашен арест“, поради влошаване на здравословното му състояние и предстоящи оперативни интервенции.

Апелативната специализирана прокуратура ще настоява пред съда Ценко Чоков да бъде задържан под стража, поради нарушаване и неизпълнение определената му от съда мярката на неотклонение, а предвид и очевидната липса на пречки от здравословно естество да търпи най- тежката мярка за неотклонение, се посочва в съобщение на прокуратурата.

В същото време Районната прокуратура в София се е самосезирала и за неверни заключения на вещите лица, които са дали мнение за влошено здравословно състояние на Чоков, тъй като, според държавното обвинение, той се намира в добро здравословно състояние.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

18.12 2018 в 14:53

Човекът е имал нужда да се разходи до София, за да подиша чист въздух и да си подобри здравето.