Симона Радева не познавала Семерджиев, но се возила няколко пъти в джипа му и знаела къде живее. Бил добър шофьор

Военният прокурор не се познал на снимка от катастрофата на ''Черни връх''. Не бил с бяла, а с лилава риза

OFFNews 20 декември 2022 в 13:45 3278 0

Симона Радева

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Симона Радева в съда, 19 декември

Има несъответствие в показанията на свидетели на катастрофата на бул. „Черни връх”, при която Георги Семерджиев уби с джипа си две млади момичета - на 22 и 26 години. Адвокатът на семейството на една от жертвите Пламен Димитров съобщи пред Нова ТВ, че прокурорът от мястото на инцидента заявил, че на една от снимките не е той, тъй като бил облечен с друго, а Симона Радева обяснила, че не позна Семерджиев, но в същото време признала, че се е возила в джипа му няколко пъти и знаела къде живее. 

"На местопроизшествието са били служители на 4-о Районно управление. Един от които е приятелят на Симона Радева. Как са разбрали за катастрофата? Според военния прокурор на мястото на катастрофата вече е имало служители на 4 РУ. Когато са дошли други полицаи, според прокурора, униформените от 4-о РУ са натиснали телефона, който е бил в колата, показала се е снимка на Семерджиев и те са го разпознали. Странно е откъде те го разпознават", обясни той.

Според Димитров на прокурора и на съдията им станало интересно кои са служителите на МВР, които са отишли и са разпознали Семерджиев по телефона.

"Значи тези, които са отишли на мястото, които са бръкнали в колата и са натиснали един от телефоните му, са го познавали. Несъответствие в показанията има и при Симона Радева. Не знам това момиче на какво разчита", добави той. 

Адвокат Димитров посочи, че Радева е обяснила, че случайно познава Семерджиев от една проверка. "Служителите на автомивката заявяват, че тя всеки ден е била там, имали са я за шеф. Включително един от свидетелите заяви, че много често клиенти са ѝ плащали на нея. Ако се познаваме случайно, няма да знам къде живеете и няма да се возя в автомобила Ви. Тя потвърди, че се е возила няколко пъти в джипа му и Семерджиев е много добър шофьор. Когато отивате да си миете колата, не Ви сервират обяд, кафе, цигари", каза още Димитров.

В съда в понеделник Радева призна, че е занесла стълба в дома на Семерджиев, но било "силно казано", че го познава.

Бившата полицайка отрекла да е влизала в жилището на Семерджиев. Двама от работниците от автомивката, които носели стълбата, обяснили обаче, че тя се е качила с него. "Преди това ги е помолила да откачат номерата на нейната кола. Тя отрича да е влизала горе. Каза, че са откачили номерата, тъй като единият бил леко смачкан и трябвало да мине от преден на заден. Не мога да обясня с каква цел се прави това", уточни адвокатът. 

Появиха се и твърдения, че са открити вещи на Радева в дома на Семерджиев, а адвокатът посочи, че съдията вчера е показал снимка на бившата полицайка, но тя отрекла. 

Димитров допълни, че са открити наркотици в автомобила на Семерджиев, но никой не знае какво количество е имало първоначално: "Може да е имало килограм, два, три. Никой не знае". На въпрос "възможно ли е полицаите от 4 РУ да са отишли, за да приберат наркотиците", Димитров отговори: "Най-вероятно". 

Относно прокурора Адалберт Кръстев, който беше на мястото на инцидента, адвокатът посочи: "Съдията му показа една снимка и го попита дали е той. Каза, че не е, защото не бил с къси панталони, не бил с бяло, а с кафяви панталони и лилава риза. Както той обяснява - едва ли го има него на снимката, а само там е неговият автомобил”, разясни Димитров.

Снимка: Стопкадър, бТВ

След катастрофата в социалните мрежи бяха разпространени снимки, за които се твърди, че това е прокурорът. "Необичайно е Кръстев да е там", каза адвокатът. 

"Има още един кадър. В момента се търси един човек с каска, който се появява от снимките и в един момент изчезва. Той е имал достъп до територията, до която не трябва. Все още не е установен кой е", допълни още адвокатът. Към момента все още не е изяснено и дали Семерджиев е бил сам по време на катастрофата.

По думите на Димитров Семерджиев може да лежи в затвора максимум 20 години. "Целта ни е да получи справедливо наказание. Предявихме иск за 1 250 000 лв., тъй като са пет души наследници. Това, че съдът го е приел за разглеждане, не означава, че ще осъди Семерджиев за тези пари", разясни той.

По време на делото вчера не е установено дали има "полицейски чадър" или от някой друг над Семерджиев. През 2020 г. е осъден за притежание и разпространение на наркотици. Задържан е с 4,5 кг различни наркотици за 108 000 лева. Сключил е споразумение с прокуратурата и е лежал 8 месеца

Според Димитров, за да си позволи Семерджиев да навлезе в кръстовище със 166 км/ч, означава, че не се е страхувал от никой: "Имал е полицейски лампи, стоп палка - няколко дни преди това е спрян за това, че стъклата му са затъмнени. Той обяснил, че отива да си свали гривните, за да му сложат белезници и избягал". Съдът е можел да откаже одобрение на споразумението, но не го е направил. 

Адвокатът допълни, че автомивката няма необходимата печалба, за да води Семерджиев начина си на живот, който е демонстрирал. "Апартамент под наем в кв. "Лозенец", скъпи автомобили, но автомивка с малко клиенти. На негово име има само апартамент в кв. "Хаджи Димитър". Приходите са от някъде другаде", каза той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови