СГС реши: Постоянен арест за петимата обвиняеми за трагедията с мигрантите край Локорско (обновена)

OFFNews 20 февруари 2023 в 19:07 2259 0

Снимка Архив

Прокуратурата поиска от Софийския градски съд да остави за постоянно в ареста петима от обвиняемите по случая с 18-те загинали мигранти, открити в тайници на изоставен камион край софийското село Локорско, съобщи БНР.

Втори час адвокатите на обвиняемите се запознават с материалите по делото. Oбвиняемите са шестима, но шестият беше задържан в Гърция. Днес е изпратено искане, преведено на гръцки, с което се иска неговата екстрадиция в България.

На всички е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група и каналджийство, а два от тях имат и обвинение за причиняване на смърт на 18 лица, както и за различна по степен телесна повреда на останалите пострадали мигранти.

Предстои пред съда се изправят самите обвиняеми и техните адвокати, както и самото решение на съда дали да уважи искането на прокуратурата за най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража.

Съдът остави в ареста и петимата обвиняеми, съобщи по-късно БНТ.

Виктор Кузмов, ръководител на организираната престъпна група, Тачо Тачев, Петър Янев, Атанас Атанасов и Кристиян Бурдаров влязоха в съдебната зала като криеха лицата и не отговориха на въпросите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews