СГП пое случая с убитото от токов удар момче

OFFNews 15 февруари 2021 в 15:25 1900 0

Софийската градска прокуратура пое разследването по образувано досъдебно производство за причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, съобщиха от държавното обвинение. Деянието е квалифицирано по чл. 123, ал. 1 от НК.

Към настоящия момент е установено, че малко след 12 ч. на 14.02.2021 г. на телефон за спешни повиквания 112 е бил подаден сигнал за инцидент на бул. „Иван Гешов", непосредствено пред УМБАЛ „Св. Иван Рилски". В болнично заведение е било откарано 16-годишно момче, което е починало в противошокова зала на Военномедицинската академия.

Първоначално на мястото на инцидента са пристигнали органите на МВР, след което следовател към Следствен отдел при СГП е предприел незабавни действия по разследването.

Установено е, че момчето е пострадало непосредствено до уличната шахта на бул. „Иван Гешов" №15. На мястото на инцидента е открит усукан проводник, обясняват от прокуратурата.

От извършената днес аутопсия се разбира, че смъртта е настъпила вследствие остра сърдечно–съдова и дихателна недостатъчност. Констатирани са охлузвания по пръстите на двете ръце и лявото коляно, както и изгаряния по краката.

Предстои назначаването на съдебномедицинска и техническа експертизи.

Разследването по случая е в начален етап. Предстои изискване на множество документи от различни институции, които имат отношение по случая – Столичната община, Община „Триадица", ЧЕЗ, ръководството на УМБАЛ „Св. Иван Рилски", търговецът, който ползва павилион в непосредствена близост до местопроизшествието, разпити и други действия по разследването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!