Селски кмет въртял бизнес с проститутки срещу 60 лв. на час

OFFNews 30 април 2018 в 14:10 12816 0

Селски кмет въртял бизнес с проститутки срещу 60 лв. на час

Кметът на павелбанското село Тъжа Цвятко Балабуров е бил задържан като лидер на престъпна група, която се занимавала с проституция. 

Той е задържан с други 8 души на 27 април при спецакция на прокуратурата и ГДБОП. Групата е работила от пролетта на 2017 г., като момичетата са "отдавани" на клиенти в София. За целта били наети два апартамента, където се извършвали сексуслугите. Групата е държала и заведение в центъра на София - Бар 10.

В него част от обслужващият персонал, освен че работили като сервитьорки, са извършали и сексуални услуги по желание на клиентите. В близост до бара е имало и къща, където са се изпълнявали сексуалните услуги. Също така услугите се предлагали и чрез в. "Позвънете", откъдето всеки желаещ е можел да се свърже на определен телефон. 

Двама души от задържаните са освободени с парична гаранция, а други на 7 души ще бъде поискан постоянен арест. По-късно от спецпрокуратурата съобщиха, че са внесли искане за постоянен арест за Цвятко Балабуров, като ръководител на групата, и Стефан Стефанов, Милена Георгиева, Анита Георгиева, Димо Кроснаров, Валентин Майоров и Валери Филипов – участници в нея.

При претърсванията на няколко адреса са конфискувани документи. В дома на кмета са открити около 15 хил. лв., а в дома на най-приближения до кмета човек намерили около 4500 лв. 

Разследващите установили, че 20 момичета били експлоатирани от групата. Те работили по тарифи срещу 60 лв. на час или 40 лв. за половин час.  

Механизмът, по който се набирали момичетата, бил предоставяне на високолихвени кредити, които те трудно успявали да върнат. Момичетата били поставяни в зависимост и по този начин им се давало възможност да върнат борчовете си. 

Момичета били набирани и по обяви във вестник. 

Срещу Цвятко Балабуров имало повдигнати обвинения за същите деяния още през 2015 година. От прокуратурата заявяват, че не са наясно докъде е стигнало делото. 

Цвятко Балабуров е избран за кмет от Народен съюз.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!