Сарафов даде на прокурор началника си Иван Гешев (сигналът)

OFFNews 16 май 2023 в 14:23 8340 5

Сарафов

Снимка БГНЕС

Борислав Сарафов

Войната в съдебната система стигна връхната си точка, след като стана ясно, че заместник главният прокурор Борислав Сарафов е подал сигнал срещу началника си Иван Гешев в Софийската градска прокуратура.

В сигнала се съдържат обвинения за действията на обвинител №1, които заместникът му иска да бъдат проверени, за да се установи налице ли са данни за извършено престъпление. От СГП са потвърдили, че такъв сигнал е получен, и обясняват, че предстои чрез системата за случайно разпределение на делата да бъде избран наблюдаващ прокурор. 

Сарафов настоява да бъде проверен запис на телефонен разговор между него и член на Висшия съдебен съвет, който според твърденията на заместника е бил записан от Гешев. 

Второто искане е за ползването на почивната станция на прокуратурата в Боровец, за която Сарафов твърди, че се е превърнала в частна резиденция на Иван Гешев. 

Третият обект на проверка е оказването на влияние върху наблюдаващия прокурор по делото "Барселонагейт". 

Според сигнала на Сарафов в понеделник, час преди Гешев да свика медиите, за да направи изявление и показно да скъса оставката си, е привикал заместниците си, сред които и Сарафов в кабинета си. В стаята са присъствали и върховните прокурори Ваня Стефанова и Сийка Милева и ръководителят на градска прокуратура Илияна Кирилова, съобщи "Сега".

Гешев повикал началника на кабинета си и й наредил да си вземе телефона. След това предупредил, че ще пусне запис, който лично бил направил предишният ден. По думите му в него били замесени политици, магистрати и членове на ВСС.

Ръководителят на държавното обвинение обявил, че в неделя бил посетен в дома си от члена на Прокурорската колегия Йордан Стоев - един от шестимата, подписали искането за неговото отстраняване, и записал разговора.

"След това въведение и след уточнението, че сам е направил над 150 подобни записа на разговорите си с политици, магистрати и членове на ВСС, г-н Гешев пусна записа от телефона си", пише Сарафов в сигнала си до прокуратурата.

И обяснява, че действително е пуснат запис с гласа на Стоев. На Сарафов му станало срамно и обидно и след не повече от 3-4 минути казал, че не желае да участва в такъв пошъл фарс. После напуснал кабинета на началника си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

5

dolivo

16.05 2023 в 23:33

бааааааа си театрото, много евтино бееее

900

4

нещото

16.05 2023 в 19:10

Защо сигналите се пускат сега а досега се е мълчало!!!!

1730

3

Ivan

16.05 2023 в 18:48

Този, лицето Сарафов, защо се прави на паднал от Марс?!?! Колко години седи до Гешев, а чак сега разбрал за що иде реч! То бива измекярин, ама Сарафов ще го изучават поколения наред като прототип на Юда. Поне да беше мълчал. Явно не знае вица, чиято поука е: Не всеки, който те на..ра ти мисли злото. Не всеки, който те вади от л...та- ти мисли доброто. И когато си ос...ан-не вдигай врява!

10298

2

AntiZ

16.05 2023 в 16:21

Тоя е поредня гешев.

2550

1

alfakentavur

16.05 2023 в 15:00

Е*ба си театъра. Още сме в първо действие, но вече не е интересен. Айде стига. Кому е нужно?
 
X

Да помогнем на украинските деца!